Gremo v hribe
Menu
R 1170

Rudi se trudi! #roadtoironman

22 julij • Dogodki

Iz Ljubljane v Portorož? Ne, na Šmohor!

Aktualovci & Veseljaki v odlični formi niso le za studijskimi mikrofoni, pač pa tudi na prostem. Pa ne samo na naših #gremovhribe odrih, ampak tudi pri vzpenjanju do prizorišč hribovskih zabav. Po uvodu na Pohorju so pohodniško pripravljenost še stopnjevali, prejšnji konec tedna na Šmohorju so bili blizu vrhuncu. Tega bodo – tako napovedi – dosegli avgusta na Gorenjskem. Pod Stolom in nato v Planici. In kdo je ta hip najbolje fizično pripravljen? Dean, Nina, Klemen, Rudi? Kdo drug? Morda poštar Lojz ali Zinka?

Najbolj zaželen »hribovski outfit« (beri: Gremo v hribe pumparice) ima brez dvoma Klemen. Najbolj izkušena sta Nina in Dean. Najbolj samozavestna Zinka in poštar Lojz. Toda – njegovi radijski kolegi prikimavajo – aktualna številka 1, ko so v igri hribi, razdalje, višinski metri, vzdržljivost in hitrost je Rudi Sieger. V reportažah z naših prvih dogodkov smo že omenili, da bo priljubljeni radijski voditelj septembra lovil prestižni triatlonski naziv »železni mož«. Kje in kdaj? Kliknite tukaj. S kom je triatlonsko debato začel na Lisci? Odgovor najdete tukaj. Pa nadaljeval na Nanosu? Preverite tukaj.

Rudi je še vedno 100 % predan misji #roadtoironman. Manj kot dva meseca ga ločita od tekme leta. Seveda je bil z nami tudi na Šmohorju. A na vrh tokrat ni prišel kot vodilni na čelu vesele pohodniške posadke sodelavcev, pač pa je prikolesaril. In to kar iz Ljubljane. »Gremo v hribe« je naslovil svoj trening na portalu Strava. »Wilyja« (dirkalno kolo Wilier Triestina) je zajahal natanko minuto pred sedmo zjutraj. V Vevčah, kjer se je sedež Aktuala & Veseljaka. Začel je silovito in že na dveh odsekih v Zalogu izboljšal dva osebna rekorda. Turbo Rudi! Na hrib nad Laškim je prikolesaril po 2 urah, 51 minutah in 38 sekundah. Nekaj manj kot 75 kilometrov in nekaj več kot 1000 višinskih metrov je pred Domom na Šmohorju pokazal njegov Garmin. »Pokuril« je skorajda dva tisoč kalorij, specialko je jezdil s povprečno močjo 179 Wattov. Kudos, Rudi!

»Vse imam pod kontrolo. Treningi potekajo po načrtu. Gremo v hribe dogodki so vključeni v program. Tako združim prijetno s koristnim, kar je super. Ja, lahko mi zavidate. Jutranje kolesarjenje po »zeleni deželi« s slikovitim zaključnim vzponom na Šmohor je prava stvar. Lep uvod v zabavo, pred mano je še en lep dan,« nam je še predno so oder zasedli glasbeniki povedal Rudi. In bil je res lep dan! Se že veselimo naslednjega druženja. Z nami bo seveda tudi Rudi! Se vidimo 12. avgusta ob Valvasorjevem domu pod Stolom.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.