Gremo v hribe
Menu
lasko gvh 2023 www uvodna 1170x544 mini v3

Tončkov dom na Lisci #gremovhribe2023

3 junij • Dogodki

Niz nepozabnih hribovskih zabav se nadaljuje!

Niz nepozabnih hribovskih zabav Laško Gremo v hribe se nadaljuje! Junijski del #gremovhribe2023 turneje smo pričeli ob planinskem domu enega najvišjih vrhov v Posavju. Na Lisci. Domačini ji pravijo Sevniška gora. Ob Tončkovem domu smo se počutili zares domače. Z Ansamblom Jureta Zajca, Sašo Lendero in legendarnim Vilijem Resnikom na čelu smo spisali še eno poglavje letošnje zgodbe. Naslednji del – zadaj že lahko rečemo uspešnice – bo na sporedu na zadnjo junijsko soboto ob Vojkovi koči na Nanosu.  

Dobrodošli na Lisci!

Začelo se je približno tako kot na Arehu. Tiho deževno jutro. »Naj izjoče se nebo!« je ob 0,0 % pijači dobrodošlice prepevala razigrana skupina pohodnikov, ki je v svoje zelene kartončke zapečatila drugi »Gremo v hribe« obvezni žig. Skupaj šesti, prva stran je zapolnjena. Bravo, planinci in planinke! »Zelo aktivni smo, tudi danes bomo, predvsem na plesišču,« nam je zaupala »kapetanka« hribovcev iz Gorenjske, ki jo boste našli v FOTOGALERIJI. Da se bo nebo dejansko izjokalo še pred uradnim začetkom dogodka, nam je obljubil Veseljakov poštar Lojz, ki prihaja iz bližnjih Rimskih Toplic in Lisco pozna kot lastni žep. »Lahko mu zaupate,« je prikimavala še ena veseljakinja z Veseljaka. Dolenjka Zinka je že ogrevala pete za planinski ples.

Vsi na ples …

»Vsi na ples, vsi na ples, sedaj pa gre zares!« sta na plesišče po uradni otvoritvi dogodka na Lisci - ta je tudi tokrat pripadla priljubljenim Veseljakom & Aktualovcem – povabila vodja ter pevka Ansambla Jureta Zajca. Jure in Maja. Med drugim smo slišali legendarne »Najlepše je tu pri nas« in »Po Sloveniji«, pa priredbo ene najbolj znanih melodij Juretovega dedka Nika Zajca, »Ljubezen je kriva za vse«. Ansambel iz okolice Domžal je odlično opravil svojo nalogo. Prebili so led. Tudi nebo se nas je usmililo. Naredil se je lep dan. Lep razgled na dolino Save proti Sevnici in Dolenjskem gričevju nam je dal krila.

Dolenjci, Štajerci, Gorenjci, Primorci in tudi Prekmurci so zabavo nadaljevali z energično Sašo Lendero, ki nas je zasula z uspešnicami in nasmehi. Te ste »gremovhribovci« vztrajno beležili. Zgodbe s ključnikom #gremovhribe so preplavile omrežja. Juhu! Saša za konec ni šla na kolena, pač pa v telemark. Lep telemark. »Še poljski sodnik bi ji namenil dvajsetico,« se je pošalil Grega Janežič, dolgoletni moderator in vodja animacije na Laško Gremo v hribe dogodkih. Na vrsti je bila redna športna rubrika, Gregovi gostje pa priljubljeni #junakizime.

Skočili so na Lisco

Na Lisco so v družbi Jerneja Damjana skočili Maja Vtič, Ema Klinec in Lovro Kos. Trojka je v dosedanji karieri skupaj osvojila 34 stopničk v svetovnem pokalu, dve kolajni na svetovnih prvenstvih in eno na olimpijskih igrah. Če bi dodali še Jernejeve uspehe, bi prišteli še osem uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu ter dve kolajni s svetovnih prvenstev. Lepa zbirka! Ponosni člani Zlatorogove družine so tudi tokrat navdušili zbrano občinstvo. Nasmejani in prav nič utrujeni, čeprav so že začeli s pripravami na novo sezono. Fantje pridno trenirajo na atletskem stadionu v Kranju in v ljubljanskem pilates studiu. Dekleta, tudi štiri iz A reprezentance, pa so na predvečer našega dogodka že skakala. V Nordijskem centru Poclain. Tekmo na »žirovski velikanki« je dobila prav Ema. Aktualna svetovna rekorderka ima v prihajajoči sezoni najvišje cilje, tako da bo poletje pestro in naporno. Si bo nadela tudi pumparice in osvojila kakšen vrh nad domačo Poljansko dolino?

Vriskali so. Za pumparice!

Pumparic Ema ne nosi, za kakšen vzpon pa bo v natrpanem urniku našla čas. Morda se ji pridružita reprezentančni kolegici Nika in Urša. Če boste kliknili na njuni imeni, si lahko preberete kje bi jih utegnili srečati. Tudi vriska na vrhovih Ema ne. Je pa bila, z Lovrom in Majo ter Veseljaki & Aktualovci, žirantka »gremovhribovskega« tekmovanja v vriskanju. Nagrada za najbolj kreativnega/kreativno? Unikatne Gremo v hribe pumparice. Prestižni kos – prvega smo podelili lani - si je privriskal Rene, ki je v velikem finalu na velikem odru pred »strogo« žirijo ugnal Špelo. Rene je bil zmage očitno tako vesel, da jo je s pumparicami hitro popihal v svojo družbo, mi pa smo za pogovor ujeli nasmejano finalistko. Njen nasmeh in vrisk si lahko ogledate tudi v naši VIDEOREPORTAŽI»Prav nič nisem razočarana. Dober in predvsem zabaven finale je bil. To šteje! Tudi kvalifikacije so bile napete. Se pa na odru zelo dobro počutim, tako da pred številno in glasno publiko nisem imela treme,« nam je povedal Laščanka, ki bo konec meseca na Nanosu manjkala, se nam bo pa znova pridruži julija na Šmohorju. »Dogodkov v domačem okolju ne zamudim. Pa naj bo to Pivo & Cvetje ali pa Gremo v hribe na Šmohorju. Lani je bilo zelo prijetno, ne dvomim da bo tudi letos tako. Bom pa za vsak slučaj vadila vriskanje in stopnjevala formo. Če boste tekmovanje priredili tudi na Šmohorju, bom imela prednost domačega terena in močno navijaško podporo,« nam je v smehu še dodala simpatična Štajerka in nam mimogrede še enkrat zavriskala v slovo. Dobro ji gre!

V hribe me spust´

Legendarno »Sam na fuzbal me pust´, na fuzbal me pust´, ljub´ca moja zlata …« je Vili Resnik tokrat ustrezno priredil. Zadetek v polno. Nadaljeval je - na odru, pod odrom, med publiko – v svojem slogu. Dejan Dogaja, sporočamo ti, da je tvoj starejši kolega v odlični formi! No, na streho bližnje lope ni splezal. Vilijevih uspešnic in tistih, ki jih je v dolgoletni karieri prepeval s Pop Design ni in ni zmanjkalo. In tudi Vilija ni »zmanjkalo«. Kondicijo pozimi nabira na smučeh, poleti na kolesu. »Je kar potrebna, saj nastopam praktično vsak teden. Tudi visoko nad morjem sem že nastopal. Še višje od Lisce, v kočah na smučiščih v italijanskih Dolomitih,« je gorskega zraka vajen priljubljeni pevec, ki je kot pravi Slovenec že osvojil Triglav in upa, da bo vzpon na naš najvišji vrh kmalu ponovil.

Rudi se trudi! #roadtoironman

Je Triglav že osvojil Aktualovec Rudi Sieger? Ga pobaramo ob našem naslednjem druženju na Nanosu. Na Lisco se je povzpel zelo hitro. Radijskim kolegom je »pobegnil« kmalu po štartu, solo vzpon je zaključil v načrtovanem tempu. »Dober intervalni trening, nagrajen sem bil s čudovitim razgledom, sledi najboljša hribovska zabava. Znova sem združil prijetno s koristnim, v tem slogu bom na Laško Gremo v hribe dogodkih tudi nadaljeval,« nam je v Tončkovem domu ob zasluženi 0,0 % hidraciji iz Laškega in hišni specialiteti, Jurkovem praženjaku, razlagal Rudi. Priprave na njegov prvi ironman triatlon v italijanski Cervii potekajo po načrtih. Do septembra ga čaka še serija napornih treningov, na ekstremno vročino se še prilagaja in išče prave rešitve. Dobitnik olimpijske kolajne, smučarski skakalec Lovro Kos ter Rok Marguč, svetovni prvak v  deskanju na snegu, ki zamudi le redkokatero Laško druženje v hribih, Rudiju glede prilagoditve na visoke temperature kot športnika, ki se bolj pogosto srečujeta z mrazom, seveda nista mogla podati uporabnega nasveta. Mu pa bodo koristili – tako Rudi – njuni nasveti v kontekstu soočenja z lastnimi pričakovanji in pričakovanji okolice. Hvala, olimpijca! Cel kup uporabnih tehničnih triatlonskih nasvetov pa je Rudiju iz rokava stresel znani obraz Laško Gremo v hribe druženj. Kdo? Razkrijemo v reportaži z Nanosa, kjer bosta Rudi in »znani obraz & glas« našega gibanja nadaljevala triatlonsko debato. Seveda jima bomo prisluhnili. Poročamo v sliki in besedi.

Po Tončku Vojko …

Se vidimo torej na predpraznični 24. junij ob Vojkovi koči na Nanosu! Zabavali nas bodo Manca Špik, Tilen Lotrič in Ansambel Javor, družili pa se bomo s še eno skupino Zlatorogovih ambasadorjev iz #sloski družine. Gremo v hribe, gremo v hribe, en, dva, tri!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.