Gremo v hribe
Menu

Galerija sezone 2021

27 maj, 2021 • Galerije

Če z nami tudi letos hodiš v hribe, potem je čisto možno, da svojo fotografijo z enega izmed osmih dogodkov najdeš tu. Letos se družimo na naslednjih lokacijah: Mariborska koča na Pohorju, Kosijev dom na Vogarju, Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih, Koča na Uskovnici, Vojkova koča na Nanosu, Dom na Peci, Planinski dom na Šmohorju, Nordijski center Planica.

Prikaži galerije

Z Rokom in Marleyem na Šmohor

14 december, 2021 • Dogodki

Letošnje poletje smo se na dogodkih Gremo v hribe družili s številnimi vrhunskimi športnicami in športniki iz Zlatorogove družine. Med drugimi tudi s smučarskimi skakalkami in skakalci pa biatlonkami in biatlonci ter rokometaši in košarkarji. Pa seveda z deskarjem Rokom Margučem, ki je že več kot desetletje ponosni ambasador našega gibanja.

Preberite več

Planica je precej več kot le snežena kraljica!

28 september, 2021 • Dogodki

Zaključna srečanja največje planinske družbeno odgovorne akcije v Sloveniji so prvih enajst sezon potekala v lokalnem okolju pivovarne iz Laškega, ki je z blagovno znamko Laško gonilo in srce akcije. Ob Domu na Šmohorju. Tudi dvanajsto sezono smo se »gremovhribovci« ustavili na tem legendarnem vrhu nad Laškim, zaključno prireditev pa smo iz lokalnega umestili v nacionalno ali še bolje rečeno internacionalno okolje. V Planico. Prvič nas je gostil Nordijski center Planica.

Preberite več

Gremo na Jošta?

23 september, 2021 • Dogodki

V soboto smo v Nordijskem centru Planica zaključili dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe. Seveda so bili z nami tudi številni vrhunski športniki iz Zlatorogove družine. V dolini pod Poncami sta se med pohodniki najdlje zadržala deskar Rok Marguč in biatlonec Alex Cisar. Štajerec je že »veteran« naših druženj, Gorenjec pa je pravzaprav »rookie«. Lahko bi rekli »rookie of the year«. Z navijači se je zelo dobro ujel že konec julija na Pokljuki. V Planici je znova dokazal, da mu komunikacija s tistimi, ki zanje držijo pesti pred malimi ekrani, dobesedno leži.

Preberite več

Gremo v hribe gre naprej!

20 september, 2021 • Dogodki

S pohodom iz Mojstrane v Planico in veliko zabavo v dolini pod Poncami v družbi vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine smo preteklo soboto uspešno zaključili že dvanajsto sezono našega gibanja »Gremo v hribe«. Vsi skupaj smo še enkrat znova dokazali, da največja planinska družbeno odgovorna akcija v Sloveniji ostaja na pravi poti. Še več kot to, »Gremo v hribe gre naprej!«

Preberite več

Pa smo šli. Iz Mojstrane v Planico.

20 september, 2021 • Dogodki

… na zaključno veselico. Veseli nas dejstvo, da radi poklepetate z nami. Naši dolgoletni sopotniki, pa tisti, ki ste z nami nekaj zadnjih sezon in tudi tisti, ki se nam pridružite občasno. Nekateri ste bili v soboto z nami celo prvič ali pa celo povsem slučajno. Super, da ste z nami. Vsi! Tudi to soboto smo med pohajkovanjem od Slovenskega planinskega muzeja do Nordijskega centra Planica dobili potrditev, da delamo »pravo stvar«!

Preberite več

Odštevamo do začetka naše zadnje letošnje avanture

16 september, 2021 • Dogodki

Še dva dneva nas ločita od zaključnega dejanja naše dvanajste sezone. In še tretjič letos se vračamo na Gorenjsko. Po dveh uspešnih druženjih v bohinjski občini se naša zelena karavana seli v občino Kranjska Gora. Tokrat je ne bomo mahnili na enega izmed prelepih vrhov, pač pa nas bo pot do cilja v Nordijskem centru Planica vodila po »Gremo v hribe trailu«! Skorajda skozi celotno občino, ki leži ob vznožju Julijskih Alp in Karavank, v ožjem območju Triglavskega narodnega parka.

Preberite več

Doživite planinsko izkušnjo v prvem igrificiranem muzeju na svetu

14 september, 2021 • Dogodki

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe zaključujemo to soboto, 18. septembra, na Gorenjskem. Natančneje, v Nordijskem centru Planica. Tja se bomo odpravili iz treh izhodiščnih točk. Prva bo v Mojstrani, ob Slovenskem planinskem muzeju. Na ta dan bo prvi igrificirani muzej na svetu seveda odprt. Samo za nas, izjemoma že ob 7. uri zjutraj! Pa vse do 17. ure. Dobro uro potrebujete za ogled. Samo na ta dan boste pohodniki, ki se odpravljate na našo zaključno veselico v Planico, v muzeju deležni 20 % popusta.

Preberite več

Finale pred finalom na Šmohorju

4 september, 2021 • Dogodki

7/8. Predzadnji dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2021 je za nami. Zelo uspešno. Klasična štajerska veselica nad Laškim si zasluži oceno (odl) 10. Bravo oskrbnica Breda in druščina! Za odlično pripravljeno kuliso pred Planinskim domom na Šmohorju. Pa izvrstni bograč in gobovo juho. Pod taktirko Vrlih muzikantov in Florijanov, navijaške skupine Rokometnega kluba Pivovarne Laško, smo užili čudovit sončen dan. Številni pohodniki iz vseh vetrov pa tudi cestni kolesarji, ki so se pomerili na že petnajstem kolesarskem vzponu izpred laške športne dvorane Tri Lilije.

Preberite več

Še nimaš GREMO V HRIBE majice?

2 september, 2021 • Dogodki

Junij, julij, avgust. Trije meseci, šest dogodkov, prek tisoč vpisov v našo Knjigo zaveze za zdravo življenje in odgovorno obnašanje v hribih ter ravno toliko razdeljenih legendarnih večnamenskih rutic Laško. Najbolj spretne pohodnike in pohodnice, ki so sodelovali v naših družabnih nagradnih igrah, smo opremili tudi s kompleti prve pomoči, pa sončnimi očali in najbolj priljubljenim artiklom – majico »Gremo v hribe«!

Preberite več

S Florijani na Šmohor!

1 september, 2021 • Dogodki

Lani smo na Šmohorju nad Laškim v družbi legend našega gibanja in številnih vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine uspešno zaključili našo enajsto sezono, tokrat pa na Štajerskem »odpiramo« zaključni mesec dvanajste sezone. Planinski dom na Šmohorju bo v soboto, 4. septembra, med 9. in 13. uro gostil naš predzadnji dogodek letošnje sezone. Obeta se nam še en hud »event«. Mi gremo na vrh v družbi legendarnih navijačev RK Celje Pivovarna Laško. Florijani, se vidimo v soboto zjutraj v Laškem!

Preberite več

Pridi z nami iz Mojstrane v Planico na zaključno veselico!

27 avgust, 2021 • Dogodki

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe smo otvorili 12. junija na Štajerskem, zaključujemo pa jo 18. septembra na Gorenjskem. Kje? V Planici, kjer se bomo med 10. in 15. uro družili s številnimi vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine. Pa plesali bomo! Zabaval nas bo ansambel Gregorja Kobala. Povzpeli se bomo na velikanko, igrali curling in disco golf, pa še bi lahko naštevali. Skratka, pestro bo. Vsega zaenkrat seveda ne bomo razkrili, pripravili smo vam kar nekaj presenečenj. Se vidimo?

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.