Gremo v hribe
Menu

Gora ni nora

... nor je tisti, ki gre gor. A ne moremo si pomagati, ker smo tako nori na gore.

Primož Černilec

23 maj, 2021 • Gora ni nora

48-letnik iz Strahinja pri Naklu je športni delavec s srcem! Na več področjih. Že dobro leto je predsednik Planinskega društva Kranj. Prej je bil dolga leta aktiven član društvenega upravnega odbora, kar deset let je vodil tudi mladinski odsek. Prav delo z mladimi in otroki ga je še posebej »zaznamovalo«.

Preberite več

Marjan Zupančič

27 april, 2021 • Gora ni nora

Slovensko planinsko pot (SPP) oziroma Slovensko planinsko transverzalo kot se je imenovala pred letom 1991, je prehodilo že več tisoč planincev. Za nekatere je to letni, večletni ali celo življenjski projekt. Marjan Zupančič, ki je ožigosano knjižico na Planinsko zvezo Slovenije dostavil že štirikrat, ne spada v nobenega od navedenih segmentov, saj je »lovec na rekorde«.

Preberite več

Andrej Flerin

12 april, 2021 • Gora ni nora

58-letnik je ena izmed legend gibanja Gremo v hribe, saj je z nami že dobro desetletje. Prvič smo se srečali na Planini nad Vrhniko, v drugi sezoni naše akcije, ki podpira in spodbuja aktivno in zdravo življenje ter deluje za dober namen. Po srečanju na hišni gori Vrhničanov je Andrej z ženo Mojco eden izmed najbolj aktivnih Zlatorogovih pohodnikov.

Preberite več

France Malešič

10 april, 2021 • Gora ni nora

Dolga leta je bil otroški zdravnik v Mestni otroški bolnišnici pod ljubljanskim gradom, potem pa, do upokojitve leta 2003, na oddelku za pulmologijo na Pediatrični kliniki. V prostem času pa vseskozi tudi v naravi, hribih in gorah.

Preberite več

Vladimir Habjan

9 april, 2021 • Gora ni nora

Vladimir Habjan, planinski kolegi ga poznajo pod imenom Haubi, je izkušen gornik, alpinist in gorski reševalec. 63-letnik je ljubitelj manj znanega gorskega sveta in brezpotij. Z gorami pa ni povezan samo na terenu, pač pa tudi prek besede in fotografije. Že devetnajsto leto je odgovorni urednik Planinskega vestnika. Ta najstarejša še izhajajoča slovenska revija, ki je hkrati bogat arhiv slovenskega planinstva, je februarja 2020 praznovala že 125 let!

Preberite več

Rajmond Debevec

24 marec, 2021 • Gora ni nora

Julijske Alpe, Kamniške Alpe, Karavanke. Rad izbira cilje, kjer mora biti zbran, kjer je pomemben vsak korak in dolgotrajna koncentracija. To je zagotovo povezano z njegovim športom – strelstvom. Rajmond je pravzaprav sinonim za slovenski strelski šport.

Preberite več

Urša Bogataj

16 februar, 2021 • Gora ni nora

»Zelo rada se povzpnem na kakšen hrib, ki jih v moji okolici ne manjka. Lahko rečem, da je to zdaj eden mojih najljubših konjičkov, ˝ je v intervjuju za priljubljeni slovenski tednik Nedelo pred januarskimi domačimi tekmami svetovnega pokala v Ljubnem povedala 25-letna smučarska skakalka iz Briš pri Polhovem Gradcu.

Preberite več

Luka Mezgec

31 januar, 2021 • Gora ni nora

Slovenski ljubitelji kolesarstva se zagotovo zelo dobro spomnijo tistega lepega junijskega dne leta 2014, ko je Luka Mezgec, takrat 25-letni mladenič, na zadnji etapi kolesarske dirke Giro d´Italia v Trstu zmagal in Italijanom kot Slovenec malce »pokvaril« praznovanje obletnice priključitve tržaškega ozemlja Italiji. Ta Lukova zmaga je bila hkrati prva slovenska etapna na slovitem Giru.

Preberite več

Miro Štebe

26 januar, 2021 • Gora ni nora

Letos bo minilo natanko štirideset let od uspešne domžalsko-mengeške alpinistične odprave na Grenlandijo. Med sedmerico junakov je bil leta 1981 tudi Miro Štebe. S soplezalcem Markom Gradom sta se povzpela na enajst tamkajšnjih, do takrat še neosvojenih vrhov. Kot prva na svetu.

Preberite več

Tadej Trobevšek

31 december, 2020 • Gora ni nora

Tadej pravi, da ima hribe v krvi oziroma »v rodu«, če se izrazimo narečno, po kamniško. Alpinist, gorski reševalec in planinski vodnik iz vasi Bistričica pod Kamniškim vrhom je po otroškem spoznavanju hribov in gora v družbi očeta in starega očeta za nekaj časa presedlal na kolo. Bil je eden izmed najboljših slovenskih gorskih kolesarjev v olimpijskih disciplini kros v devetdesetih letih.

Preberite več

Monika Hrastnik

23 december, 2020 • Gora ni nora

»S pticami si delimo nebo« je zdaj že skorajda zimzeleni slogan, ki ga je pred leti v prepoznavni oglaševalski akciji uporabljal eden izmed slovenskih mobilnih operaterjev. Tudi hribi so tisti prostor, sicer pod nebom, ki si ga delimo »ptice« raznoraznih vrst. Pohodniki, alpinisti, gorski kolesarji, jadralni padalci, smučarji, deskarji. Monika Hrastnik je gorska kolesarka. »Downhillerka« oziroma po slovensko, spustašica.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.