Gremo v hribe
Menu

Gora ni nora

... nor je tisti, ki gre gor. A ne moremo si pomagati, ker smo tako nori na gore.

Alex Cisar

25 januar, 2022 • Gora ni nora

Dvakratni mladinski svetovni prvak iz Britofa pri Kranju z Lovrom Plankom in Antonom Vidmarjem tvori mlado jedro slovenske A moške biatlonske reprezentance. Na fante in njihove naslednike iz mladinske reprezentance še kako lahko računamo v prihodnjih letih, saj so vsi šele v zgodnjih dvajsetih. Alex bo aprila dopolnil dvaindvajset let.

Preberite več

Rok Marguč

14 december, 2021 • Gora ni nora

Laščan je že več kot desetletje del Zlatorogove družine in ambasador gibanja Gremo v hribe. Iskreno je zaljubljen v hribe, ki so hkrati njegova pisarna. Lahko bi rekli, da je že prava legenda, čeprav šteje samo petintrideset pomladi. Profesionalni deskar na snegu, med drugim je leta 2013 postal tudi svetovni prvak v paralelnem slalomu, ima za seboj že prek sto nastopov v svetovnem pokalu.

Preberite več

Matej Mejovšek

6 december, 2021 • Gora ni nora

50-letnega Radovljičana tako ali drugače pozna praktično vsakdo, ki spremlja slovensko outdoor sceno. Beli vrhovi so ga pritegnili že zelo zgodaj, pa se je pridružil alpinistom. Kasneje se je bolj osredotočil na prosto plezanje in tekmovanja v športnem plezanju. Leta 1994 je bil tudi državni prvak. Nato se je zopet vrnil k alpinizmu, sodeloval je tudi s Tomažem Humarjem. Pa k smučanju v gorah. To je še danes, morda celo njegova največja strast.

Preberite več

Rudi Velikonja

16 oktober, 2021 • Gora ni nora

Idrijčana na dogodkih v okviru akcije Gremo v hribe srečujemo že enajst sezon. Letos je manjkal samo na julijskem, ob planinski koči Gospodična v osrčju Gorjancev. »Ni se izšlo. Vezan sem na javni prevoz, tako da tu pa tam tudi manjkam,« razloži Rudi, ki je v hribih praktično vsak vikend. Načrt za konec tedna naredi že v sredo, prav ničesar ne prepušča naključju. V njegovem nahrbtniku nikoli ne manjka fotoaparat, kar smo opazili tudi na naših dogodkih. Rudi je vseskozi v foto akciji!

Preberite več

Filip Flisar

30 september, 2021 • Gora ni nora

Če zapišemo, da gre za najbolj vsestranskega slovenskega smučarja, sploh ne pretiravamo. Mariborčanu, ki se je na mednarodni ravni uveljavil v svetu smučarskega krosa namreč ni tuja prav nobena različica tega športa. Čeprav je kot bivši alpski smučar po duši »dirkač« in »spustaš«, se je dobro znašel tudi v tistih bolj kreativnih panogah prostega sloga kot so snežni žleb in snežni park. Pa v gorah, kot freerider.

Preberite več

Jelko Gros

28 september, 2021 • Gora ni nora

Širša slovenska športna javnost ga pozna predvsem kot odličnega strokovnega komentatorja smučarskih skokov na RTV Slovenija. Bolj zvesti sledilci smučarski skokov tudi kot nekdanjega trenerja slovenske A reprezentance, pod njegovim vodstvom je Primož Peterka osvojil dva velika kristalna globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Preberite več

Irena Lačen Benedičič

27 september, 2021 • Gora ni nora

Štajerka na Gorenjskem. Je dolgoletna direktorica Slovenskega planinskega muzeja, ki je lani praznoval desetletnico delovanja. Muzej sicer deluje pod okriljem Gornjesavskega muzeja iz Jesenic, kjer skrbijo za kulturno in naravno dediščino regije. Z Radovljičanko smo se pogovarjali pred našim septembrskim zaključkom dvanajste sezone Gremo v hribe. Takrat nam je zaupala tudi svoje »najljubše« hribovske.

Preberite več

Janja Garnbret

23 september, 2021 • Gora ni nora

Prihodnjo pomlad, 12. marca, bo dopolnila šele 23 let, pa vendarle je že v tem trenutku legenda. Goat (greatest of all time) športnega plezanja! Od višine in uspehov se ji ne zvrti. V Slovenj Gradcu rojena šestkratna svetovna prvakinja je 6. avgusta postala olimpijska prvakinja, nepozabno sezono pa je slab mesec dni kasneje, 4. septembra, končala z zmago na domači tekmi svetovnega pokala v Kranju.

Preberite več

Štefan Sapač

18 september, 2021 • Gora ni nora

66-letni Štefan Sapač iz Zagorja ob Savi je legenda gibanja #gremovhribe. Z nami je namreč že od vsega začetka, od leta 2010. Dvanajst sezon. Doslej ni izpustil niti enega našega dogodka. Tudi letos je bil z nami na prav vseh dosedanjih sedmih srečanjih Zlatorogove transverzale ponosa!

Preberite več

Benjamin Črv

16 september, 2021 • Gora ni nora

Štiriindvajsetletnik iz Gozd Martuljka je bivši slovenski reprezentant v smučarskem teku. Med drugim je sedemkrat nastopil na tekmah svetovnega pokala in dvakrat na svetovnih prvenstvih. Nazadnje marca letos v nemškem Obersdorfu. Nekaj dni kasneje, po tekmah alpskega pokala na domači Pokljuki, je Atomicove tekmovalne »dilce« postavil v kot. Seveda za užitek še vedno rad teče na smučeh.

Preberite več

Martin Peganc - Pegy

11 september, 2021 • Gora ni nora

S predsednikom Društva navijačev Florijani, ki že od leta 1993 v domači celjski in po slovenskih ter evropskih športnih dvoranah glasno navijajo za Rokometni klub Celje Pivovarna Laško, smo klepetali na predzadnjem letošnjem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa, ki ga je zaznamovala rokometna druščina.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.