Gremo v hribe
Menu

Gora ni nora

... nor je tisti, ki gre gor. A ne moremo si pomagati, ker smo tako nori na gore.

Andrej Flerin

12 april, 2021 • Gora ni nora

58-letnik je ena izmed legend gibanja Gremo v hribe, saj je z nami že dobro desetletje. Prvič smo se srečali na Planini nad Vrhniko, v drugi sezoni naše akcije, ki podpira in spodbuja aktivno in zdravo življenje ter deluje za dober namen. Po srečanju na hišni gori Vrhničanov je Andrej z ženo Mojco eden izmed najbolj aktivnih Zlatorogovih pohodnikov.

Preberite več

France Malešič

10 april, 2021 • Gora ni nora

Dolga leta je bil otroški zdravnik v Mestni otroški bolnišnici pod ljubljanskim gradom, potem pa, do upokojitve leta 2003, na oddelku za pulmologijo na Pediatrični kliniki. V prostem času pa vseskozi tudi v naravi, hribih in gorah.

Preberite več

Vladimir Habjan

9 april, 2021 • Gora ni nora

Vladimir Habjan, planinski kolegi ga poznajo pod imenom Haubi, je izkušen gornik, alpinist in gorski reševalec. 63-letnik je ljubitelj manj znanega gorskega sveta in brezpotij. Z gorami pa ni povezan samo na terenu, pač pa tudi prek besede in fotografije. Že devetnajsto leto je odgovorni urednik Planinskega vestnika. Ta najstarejša še izhajajoča slovenska revija, ki je hkrati bogat arhiv slovenskega planinstva, je februarja 2020 praznovala 125 let!

Preberite več

Rajmond Debevec

24 marec, 2021 • Gora ni nora

Julijske Alpe, Kamniške Alpe, Karavanke. Rad izbira cilje, kjer mora biti zbran, kjer je pomemben vsak korak in dolgotrajna koncentracija. To je zagotovo povezano z njegovim športom – strelstvom. Rajmond je pravzaprav sinonim za slovenski strelski šport.

Preberite več

Urša Bogataj

16 februar, 2021 • Gora ni nora

»Zelo rada se povzpnem na kakšen hrib, ki jih v moji okolici ne manjka. Lahko rečem, da je to zdaj eden mojih najljubših konjičkov, ˝ je v intervjuju za priljubljeni slovenski tednik Nedelo pred januarskimi domačimi tekmami svetovnega pokala v Ljubnem povedala 25-letna smučarska skakalka iz Briš pri Polhovem Gradcu.

Preberite več

Luka Mezgec

31 januar, 2021 • Gora ni nora

Slovenski ljubitelji kolesarstva se zagotovo zelo dobro spomnijo tistega lepega junijskega dne leta 2014, ko je Luka Mezgec, takrat 25-letni mladenič, na zadnji etapi kolesarske dirke Giro d´Italia v Trstu zmagal in Italijanom kot Slovenec malce »pokvaril« praznovanje obletnice priključitve tržaškega ozemlja Italiji. Ta Lukova zmaga je bila hkrati prva slovenska etapna na slovitem Giru.

Preberite več

Miro Štebe

26 januar, 2021 • Gora ni nora

Letos bo minilo natanko štirideset let od uspešne domžalsko-mengeške alpinistične odprave na Grenlandijo. Med sedmerico junakov je bil leta 1981 tudi Miro Štebe. S soplezalcem Markom Gradom sta se povzpela na enajst tamkajšnjih, do takrat še neosvojenih vrhov. Kot prva na svetu.

Preberite več

Tadej Trobevšek

31 december, 2020 • Gora ni nora

Tadej pravi, da ima hribe v krvi oziroma »v rodu«, če se izrazimo narečno, po kamniško. Alpinist, gorski reševalec in planinski vodnik iz vasi Bistričica pod Kamniškim vrhom je po otroškem spoznavanju hribov in gora v družbi očeta in starega očeta za nekaj časa presedlal na kolo. Bil je eden izmed najboljših slovenskih gorskih kolesarjev v olimpijskih disciplini kros v devetdesetih letih.

Preberite več

Monika Hrastnik

23 december, 2020 • Gora ni nora

»S pticami si delimo nebo« je zdaj že skorajda zimzeleni slogan, ki ga je pred leti v prepoznavni oglaševalski akciji uporabljal eden izmed slovenskih mobilnih operaterjev. Tudi hribi so tisti prostor, sicer pod nebom, ki si ga delimo »ptice« raznoraznih vrst. Pohodniki, alpinisti, gorski kolesarji, jadralni padalci, smučarji, deskarji. Monika Hrastnik je gorska kolesarka. »Downhillerka« oziroma po slovensko, spustašica.

Preberite več

Tina Dibatista

20 december, 2020 • Gora ni nora

Tina bi zlahka zrla s plakata ženskega opolnomočenja »We can do it« in kazala svoj biceps, obenem pa bi ji z oči sijala razigrana in hkrati nežna energija, ki jo delata žensko, ki je vzor mnogim. Po naravi sicer trmasta, pravijo, a če ne bi bila tudi to, najbrž ne bi bila kar osemkrat razglašena za najuspešnejšo slovensko alpinistko.

Preberite več

Anže Čokl

27 november, 2020 • Gora ni nora

Alpinist. Alpinistični inštruktor. Smučar. Kolesar. Pilot jadralnega padala. Speedwinger. Potapljač. Snemalec. Fotograf. Govornik. Inženir. Podjetnik. In še bi lahko naštevali. 38-letni Ljubljančan je kot sam pravi predvsem večni avanturist. Po duši in srcu, od nekdaj in za vselej.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.