Gremo v hribe
Menu

Gora ni nora

... nor je tisti, ki gre gor. A ne moremo si pomagati, ker smo tako nori na gore.

Tomaž Jakofčič

19 oktober, 2020 • Gora ni nora

Tomaž je izkušen alpinist, ki ima v svoji zbirki nekaj himalajskih osemtisočakov, poleg tega pa je bil član številnih odprav na različnih odročnih koncih našega planeta. Med drugim je tudi prvi slovenski gorski vodnik, ki je vodil komercialno odpravo na Everest. Glede na to, da je univerzitetno izobražen, bi z lahkoto hodil v konvencionalno službo, a mu to še na kraj pameti ne pade. Ker dan, ki ga ne preživi v naravi, je za zanj izgubljen.

Preberi več

Damijan Kočar

4 oktober, 2020 • Gora ni nora

Kamničan, novembra bo dopolnil 47 let, je s hribi in gorami povezan že od osnovnošolskih let. Domačemu alpinističnemu odseku se je pridružil že pri petnajstih letih. V zadnjih tridesetih letih je v gorah, kot pravi sam, spisal številne čudovite zgodbe, kar je bistvo vsega.

Preberi več

Matej Planko

14 september, 2020 • Gora ni nora

Generalni sekretar Planinske zveze Slovenije. Po poklicu je strojni inženir, po srcu pa ljubitelj gora in narave. Pravzaprav se še sam ne spomni, kako se je zaljubil v gore. Zgodilo se je povsem spontano. A bilo je močno in zimzeleno.

Preberi več

Marija Štremfelj

14 julij, 2020 • Gora ni nora

Prva Slovenka na Everestu, goreča privrženka življenja prežetega z ljubeznijo, žena alpinistične legende svetovnega kova, mati treh otrok, babica, biologinja, Ženska z veliko začetnico. Več o njeni življenjski filozofiji si oglejte v videu, preberite tudi intervju, kjer z nami deli vpogled v svoje življenje z možem Andrejem.

Preberi več

Lila Gologranc | Mala svobodna Pehta

6 julij, 2020 • Gora ni nora

Lila je druga polovica tandema Mala svobodna Pehta. Je ločena mama dveh najstnikov, samohranilka, strokovna vodja pri Osebni asistenci. Poleti ji nagaja visok pritisk, pozimi pa lenoba. Visoka 42-letnica, ki je rože zamenjala za skale.

Preberi več

Andrej Štremfelj

30 junij, 2020 • Gora ni nora

Andrej je alpinistična legenda svetovnega kova. O njem ne bomo izgubljali besed. Oglejte si video, ki oriše njegovo filozofijo in preberite intervju, kjer z nami deli vpogled v svoje življenje z ženo Marijo.

Preberi več

Jasmina Pečovnik | Mala svobodna Pehta

29 junij, 2020 • Gora ni nora

Njeno srce je veliko. Je medicinska sestra, ki dela v domu starejših. Stara je 40 let, poročena in mati dveh otrok. Najaktivnejši član družine, ki pa še vedno okreva po operaciji hrbtenice. Za dobrobit duha in okrevanje telesa počne kar ima najraje: hodi, kolesari in bere.

Preberi več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.