Gremo v hribe
Menu

Galerija sezone 2022

14 maj, 2022 • Galerije

Če z nami tudi letos hodiš v hribe, potem je čisto možno, da svojo fotografijo z enega izmed šestih dogodkov najdeš tu. Letos se družimo na naslednjih lokacijah: Slavnik (14.5.), Uršlja gora (4.6.), Mirna gora (25.6.), Šmohor (16.7.), Mariborska koča (13.8.) in Planica (27.8.)

Prikaži galerije

Ni sreče brez rokenrola

28 avgust, 2022 • Dogodki

»Naj muzika nas zarola, ni sreče brez rokenrola. V megli zablod, pokaže nam pot, premakne naš dan, na pravo stran,« je že zgodaj zjutraj, na tonski vaji Šank Rockov, donelo v dolini pod Poncami. Mi smo ga definitivno premaknili, obrnili, na pravo stran! Zadnja avgustovska sobota je bila namreč za »gremovhribovsko« skupnost praznična. Postavili smo piko na i trinajsti sezoni. Odpravili smo se na zaključni žur. Iz Mojstrane v Planico.

Preberite več

Pridite na žur v Planico!

27 avgust, 2022 • Dogodki

Trinajsto sezono gibanja Gremo v hribe zaključujemo z rokenrol žurom v Planici. V tamkajšnjem Nordijskem centru se bomo na zadnjo avgustovsko soboto z legendarnimi Šanck Rock zabavali od 10. ure dalje. Pridružili se nam bodo vrhunski športniki iz Zlatorogove družine, skupaj se bomo povzpeli in spustili z velikanke ter uživali v ostalih adrenalinskih in manj adrenalinskih aktivnostih, ki jih ponuja atraktivni center v dolini pod Poncami. Se vidimo?

Preberite več

Nenormalno lepo, kljub dežju je bilo …

13 avgust, 2022 • Dogodki

Predzadnji dogodek trinajste sezone gibanja Gremo v hribe na Mariborski koči je zaznamovalo muhasto vreme, ki pa nas seveda ni ustavilo. Dež za »gremovhribovsko« skupnost pač ni ovira. Ob koči, 1068 metrov nad morjem, se je namreč na drugo avgustovsko soboto zbralo zavidljivo število pohodnikov. In tudi dogajalo je! Načrtovana klasična »outdoor« zabava se je, razmeram primerno, prelevila v »indoor« veselico ob krušni peči.

Preberite več

Podelili smo prve pumparice!

17 julij, 2022 • Dogodki

Potem ko smo jih predstavili na Uršlji gori in so bile na Mirni gori že v »akciji« na odru, smo jih na Šmohorju premierno podelili prvemu »gremovhribovcu«. Naše unikatne pumparice namreč. Med skoraj petstotimi pohodniki in kolesarji, ki so se ob prihodu na naš četrti letošnji dogodek vpisali v našo Knjigo zaveze za strpno in solidarno družbo, smo izžrebali Ivana Mežnarca iz Šmartna pri Slovenj Gradcu.

Preberite več

Ko so lipe cvetele in bil je lep dan

16 julij, 2022 • Dogodki

Kje? Na Šmohorju. Sicer ne majski, kot v eni izmed njihovih uspešnic prepevajo Orleki, pač pa julijski. Na krilih funk-punk-polka-rock klasik izvrstnih glasbenikov iz zasavskih rudarskih revirjev je na tretjo julijsko soboto ob planinskem domu na Šmohorju uživalo prek petsto pohodnikov in kolesarjev. Ob pivu in odlični hrani za katero je skrbela uigrana ekipa oskrbnice Brede, se je »after party« četrtega dogodka letošnje serije Gremo v hribe zavlekel vse do poznih popoldanskih ur, mnogi udeleženci planinskega žura na Šmohorju pa so zabavo nadaljevali tudi zvečer, na legendarnem festivalu Pivo in cvetje v Laškem.

Preberite več

Akrobati navdušili planince

25 junij, 2022 • Dogodki

Kdo? Tim, Luka, Žan in Miha. Fantje akrobatiko doma in po svetu že šest let predstavljajo pod imenom Flipping Art. Za njimi je že več kot štiristo nastopov. Tudi v velemestih in na največjih štadionih. Njihove atraktivne akrobatske točke imajo na spletu ta hip več kot 42 milijonov ogledov. »Akcija, kjerkoli in kadarkoli!« pravijo fantje. V hribih? »Zakaj pa ne. Vse je enkrat prvič.«

Preberite več

Prvič na Uršlji gori

4 junij, 2022 • Dogodki

Naša karavana se je v dvanajstih sezonah ustavila na številnih lokacijah Zlatorogove transverzale ponosa, a na Uršlji gori smo se na organiziranem dogodku prvič družili (šele) letos. Na prvo junijsko soboto. Naužili smo se izjemnih razgledov z najvišjega vrha naše trinajste sezone, za vrhunec dneva oziroma kar dva, pa je poskrbel eden izmed začetnikov slovenske stand-up scene, Tin Vodopivec. Visoko na koroškem svežem zraku je širil nasmehe in poskrbel za novo nepozabno »gremovhribovsko« doživetje.

Preberite več

Za uvod na istrski Triglav

14 maj, 2022 • Dogodki

Istrski Triglav. Tako ga ljubkovalno imenujejo domačini. Ker gre za najvišji in tudi najbolj priljubljeni vrh na slovenskem delu tega polotoka (1028 m). To je seveda Slavnik! Deset metrov pod vrhom, ob Tumovi koči, smo na drugo majsko soboto otvorili trinajsto sezono gibanja »Gremo v hribe«. Čudovit razgled, cvetoči travniki, odlična hrana, hladno pivo in super ansambel. Piko na i našemu uvodnemu druženju je s prvim nastopom v hribih postavila izjemna cirkuška performerka Tamia Šeme.

Preberite več

Dobimo se na ...

9 maj, 2022 • Dogodki

Letošnja sezona gibanja Gremo v hribe ima šest vrhuncev. Šest organiziranih dogodkov na šestih čudovitih vrhovih. Od sredine maja do konca avgusta. Za res nepozabna hribovska doživetja skrbi naša uigrana ekipa, vrhunski športniki iz »Zlatorogove družine« ter skrbno izbrani nastopajoči. Slednji vas bodo, ne dvomimo, navdušili s premiernimi nastopi v hribih. Kdaj? Kje? Kdo?

Preberite več

Gremo v hribe 2022

4 maj, 2022 • Dogodki

Otvarjamo trinajsto sezono gibanja Gremo v hribe! Boš z nami? Prvič se dobimo v soboto, 14. maja, ob Tumovi koči na Slavniku. Po uvodu na Primorskem se bomo letos družili še na Koroškem, v Beli krajini, na Štajerskem in Gorenjskem. 4 meseci, 6 organiziranih dogodkov. Če boš z nami na vsaj štirih dogodkih in pa seveda zaključnem druženju na zadnjo avgustovsko soboto v Planici, v kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2022« pa boš zbral še dodatnih sedem žigov iz seznama Zlatorogove transverzale ponosa, te čaka lepa nagrada.

Preberite več

Prvič v hribih

3 maj, 2022 • Dogodki

Letošnja sezona Gremo v hribe bo zares nekaj posebnega. Laško z legendarnim karakterjem Zlatoroga v hribe prinaša svežino in nepozabna doživetja, kot jih še ni bilo. Prvič bodo nastopale najrazličnejše glasbene skupine v pumparicah, prvič bomo spremljali akrobatske vragolije na obroču, prvič bomo visoko na svežem zraku širili nasmehe s stand-up komiki ...

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.