Gremo v hribe
Menu
lasko gvh 2023 www uvodna 1170x544 mini v2

Ruška koča #gremovhribe2023

20 maj • Dogodki

Začela se je sezona zabav v hribih!

Z nepozabno zabavo ob najstarejši pohorski postojanki smo na predzadnjo majsko soboto zelo uspešno odprli štirinajsto sezono gibanja Laško Gremo v hribe. Za vrhunce druženja 1250 metrov nad morjem so poskrbeli neumorni Modrijani, poskočni Dejan Dogaja in energična Natalija Verboten. Ob dobi hrani in hladnem Laškem je bilo nenormalno lepo! Ste bili z nami? Ste v #gremovhribe2023 kartonček zapečatili prvi žig?   

Pozdravljeni, planinci!

Čeprav je bilo vreme zjutraj malce kislo, so se prvi pohodniki ob Ruški koči začeli zbirati že dobro uro pred uradnim začetkom uvodnega dejanja nove sezone gibanja Laško Gremo v hribe. Pa kar kapljali in kapljali so, vrste pred #gremovhribe2023 info točko so bile daljše od tistih za kabinsko  žičnico Pohorske vzpenjače v zlatih časih slovenskega smučanja. Padali so objemi in stiski rok starih znancev, ambasadorjev gibanja Gremo v hribe iz vseh vetrov, ki so srečali ob letu osorej. Pa novi obrazi? Ob srkanju osvežilne pijače dobrodošlice iz Laškega so srkali tudi informacije. Kaj in kje bo »dogajalo« to sezono?

Naj se zabava v hribih začne …

Oskrbniški par Vlado & Vesna se je zadovoljno nasmihal ob pogledu na razigrane pohodnike. »Tudi sonce bo posijalo!« je suvereno napovedal Vlado. Aktualova & Veseljakova ekipa s simpatično Zinko in Poštarjem Lojzem na čelu je dvigovala temperaturo. Ko je na prizorišče zakorakal frontman Modrijanov Blaž Švab z ekipo, pa je med publiko završalo. Slišali smo najlepše pesmi. Uspešnico za uspešnico. Še preden je ura na zvoniku bližnje cerkve sv. Areha odbila dvanajsto, se je rajalo kot na legendarnih Nočeh Modrijanov.

»Muskontarsko« štafeto (beri: mikrofon) je Blaž predal Dejanu. Je Dejan Dogaja stopil v prevelike čevlje? Eh, kje pa. Vzdrževal in stopnjeval je ritem. Dogajalo je na odru, pod odrom in celo na strehi lope ob koči. Dejan je stari »gremovhribovski« maček, ki ve, kako se stvarem streže. Nenormalno lepo nam z njim je bilo! Lani je navdušil ob oziroma v Mariborski koči, letos je naredil še korak naprej. V odlični formi je. Zvečer ga je že čakal nov nastop, pa naslednji dan tudi. Bravo Dejan, se vidimo na festivalu Pivo in cvetje julija v Laškem!

Piko na i je postavila Natalija Verboten. Slišali smo vse njene največje hite, skupaj z »gremovhribovci« je zapela tudi kultno Šifrerjevo, Za prijatelje. Ob zaključku nastopa je z lepo gesto dokazala, da »za prijatelje si je treba čas vzet« zanjo ni le prazna floskula. Prava dama, tale naša Natalija!

Kdaj bo Aljaž naredil »selfi« pred Aljaževim stolpom?

Ob prvoligaških glasbenikih, smo na Ruški koči pozdravili tudi prvoligaške nogometaše. Prišla sta »vijolici« Marko Božić in Aljaž Antolin. Prvi izmed nogometašev zvezne vrste NK Maribor je odrastel na Dunaju, drugi na prekmurskih ravnicah. Ne ravno hribovska območja, kajne? Najvišji vrh, ki sta ga doslej osvojila? Pa ne v nogometnem smislu, pač pa kot hribovca, pohodnika. Marko, Avstrijec s hrvaškimi koreninami, je že bil nad 2000 metri, osvojil je enega izmed vrhov nad Flachauom na Solnograškem. Pa Aljaž? Višje od Ruške koče še ni bil. »Glede na to, da sem Aljaž, se spodobi, da se povzpnem do Aljaževega stolpa,« nam je pohodniško željo oziroma cilj zaupal 20-letni mladi up mariborskega prvoligaša.

Z Markom sta navijačem obljubila tudi, da bodo s soigralci dali vse od sebe, da naslednjo sezono »dvojno krono« iz prestolnice vrnejo pod Pohorje. Ju držimo za besedo in se že veselimo skupnega prepevanja Alfijeve »Štajerska se veseli« na izbranem #gremovhribe2024 dogodku!

Rudi se trudi! #roadtoironman

Poleg Zinke in Poštarja Lojza so bili na Ruški koči z nami tudi voditelji z Veseljaka & Aktuala. Nina, Dean, Klemen, Ajda, Nuša in Rudi. Najboljši športnik med njimi je Aktualovec Rudi Sieger. Na Ruško kočo je prišel - kako drugače pa - peš. Štartal je pri Mariborski koči in v slabi uri je bil na prizorišču zabave, kjer je v kartonček Gremo v hribe tudi zapečatil prvi žig. Podrobnosti o »morning hike-u« si lahko ogledate na njegovem Strava profilu. »Prijeten jutranji pohod je bil to in hkrati aktivacija za zabavo. Svež pohorski zrak in dobra družba, dobitna kombinacija! Dobro sem se regeneriral po včerajšnjem kolesarskem treningu na relaciji Ljubljana – Postojna – Ljubljana,« nam je pred Ruško kočo povedal priljubljeni radijski voditelj, ki ga jeseni čaka nov velik izziv. 16. septembra, na njegov rojstni dan, bo namreč v italijanski Cervii nastopil na ironman triatlonu. 3,8 kilometra plavanja, 180 kilometrov kolesarjenja in 42 kilometrov teka. Lani je v Poreču opravil s »polovičko«, letos bo postal železni mož. Rudijeva triatlonska zgodba? Podrobno je opisana v članku na spletni strani radia Aktual. Kliknite tukaj. Rudija v naslednjih mesecih čakajo naporni treningi. V program je vključil tudi pohodniške vzpone #gremovhribe2023. »Če je želja dovolj velika, je mogoče prav vse!« poudarja Rudi in vas vabi, da se mu pridružite ob vzponih do koč in domov, ki gostijo naslednje #gremovhribe2023 dogodke. Ob prijetnem vzponu boste z njim lahko poklepetali o aktualnih radijskih projektih, glasbi, hribih, triatlonu, nogometu …

To je to. Da nam je bilo na prvi letošnji hribovski zabavi res nenormalno lepo, lahko vidite v spodnjem videu. Vabljeni tudi k ogledu FOTOGALERIJE.

»Če velja rek, da se po jutru dan pozna, se nam obeta odlična poletna sezona,« je bil ob zaključku pestrega dogajanja zadovoljen oskrbnik Ruške koče, Vlado Hotzl. Se še vrnemo! Na odlični pohorski lonec, joto, žar jedi in pa hladno pivo..

Pa naša naslednja zabava v hribih? Na prvo junijsko soboto se dobimo ob Tončkovem domu na Lisci. Za zabavo bodo skrbeli Saša Lendero, Vili Resnik in Ansambel Jureta Zajca, družili pa se bomo tudi z vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine. Na Lisco bodo poleteli izbrani #sloski #junakizime. Kateri? Spremljajte naš Instagram in Facebook profil, pa boste izvedeli prvi.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.