Gremo v hribe
Menu
lasko gvh 2023 www uvodna 1170x544 mini v7

V Planico na zabavo! #gremovhribe2023

25 avgust • Dogodki

Kdaj? V soboto, 26. avgusta. Med 10. in 15.30 uro.

Štirinajsto sezono gibanja Laško Gremo v hribe zaključujemo z zabavo v Planici. V tamkajšnjem Nordijskem centru se bomo na zadnjo avgustovsko soboto od 10. ure dalje pod taktirko ekip Aktuala in Veseljaka zabavali z narodnozabavnim ansamblom Veseli svatje, poprokerji Flirrt in legendarnimi – le kdo jih ne pozna – Čuki! Z nami bodo tudi vrhunski športniki iz Zlatorogove družine. Z njimi bomo uživali v aktivnostih centra pod Poncami ter pred velikim zaslonom stiskali pesti za slovenske košarkarje, ki jih na ta dan čaka prva tekma svetovnega prvenstva na Japonskem.

Letos smo skupaj premikali meje in podirali rekorde! Ruška koča, Lisca, Nanos, Šmohor in nazadnje še finale pred finalom ob Valvasorjevem domu. Hvala vsem pohodnikom, ki ste z nami osvajali vrhove in v pohodniški opravi neumorno migali ter veselo »pumpali« pod odri na katerih smo gostili uveljavljene glasbene skupine. Kar petnajst odličnih koncertov je za nami in še trije pred nami! Hrib je res najboljša telovadnica in super kulisa za najboljšo zabavo.

Pohodniško-zabavno razpoloženi bomo tudi na zaključnem dogodku v Zgornjesavski dolini. Čeprav tokrat ne bomo zagrizli v klanec, se bomo pred zabavo vsekakor lahko pošteno preznojili.  


Do Zlatorogovega kraljestva vodijo štiri poti

Do Zlatorogovega kraljestva v Nordijskem centru Planica, ki bo že tretje leto zapored prizorišče zaključne zabave, nas bo pot vodila iz štirih Zlatorogovih izhodišč oziroma vstopnih točk.

Prvo izhodišče bo v MOJSTRANI (od 7.30 do 11.30), pred Slovenskim planinskim muzejem, na Triglavski cesti 49. 21 kilometrov do Planice (brez večjih vzponov) izkušenim pohodnikom ne bo predstavljalo težav. V cilju boste po največ štirih urah in pol zmerne hoje. Vabljeni tudi tekači, ki boste seveda precej hitrejši.

Drugo izhodišče bo GOZD MARTULJKU (od 8.00 do 13.00)pred lokalom Na Pastaj (Zgornje Rute 73), kjer je na voljo tudi brezplačno parkirišče. 10 kilometrov ter dve uri in pol zmerne hoje do cilja v Planici. Do leta 1966 se je tu ustavljal vlak, dandanes pa je lokal priljubljeno postajališče pohodnikov in kolesarjev. Vas mika 10-ka?

Tretje izhodišče bo v KRANJSKI GORI (od 8.00 do 14.00), na trgu pred cerkvijo Marije vnebovzetne v starem mestnem jedru. 5 kilometrov ter uro in pol zmerne hoje do cilja. Iz centra Kranjske Gore se po Borovški cesti odpravite mimo glavnega parkirišča pod smučiščem, pot nadaljujete mimo Podkorena in naprej proti Planici. Za zamudnike in »šprinterje«. 

Četrto izhodišče bo v RATEČAH (od 8.00 do 14.00)na parkirišču Ledine. 2 kilometra in 20 minut zmerne hoje do prizorišča zabave. S priljubljenega parkirišča rekreativnih smučarskih tekačev, ki jo pozimi od tam mahnejo v Tamar ali proti Trbižu, boste v Planici prej kot pol ure. Primerno za vse, ki (še) niste v najboljši pohodniški formi, pa tudi najmlajše.

Poti za pohodnike iz vseh štirih glavnih Zlatorogovih izhodišč bodo ustrezno označene. Iz Mojstrane pa vse do Planice vodi tudi kolesarska pot, tako da se v Planico lahko odpravite tudi s kolesi (ura in pol počasnega kolesarjenja), rolerji, tekaškimi rolkami, longboardi, ... 

Dodatno izhodišče bo ob PLANINSKEM DOMU TAMAR (od 8.00 do 14.00). Planinski dom je od Nordijskega centra Planica oddaljen nekaj manj kot 4 kilometre, v eno smer boste (zmeren tempo) hodili največ 45 minut. Za vse, ki ob obisku Planice ne morejo brez čudovitega Tamarja.

V destinaciji Kranjska Gora je na voljo več javnih urejenih parkirišč. Seznam in podrobnosti najdete na tej povezavi.

BREZPLAČEN VSTOP NA PRIZORIŠČE ZABAVE BO MOŽEN LE Z ZAPESTNICO, KI JO BOSTE POHODNIKI PREJELI OB REGISTRACIJI NA IZBRANEM IZHODIŠČU. ZA OSTALE OBISKOVALCE (izjema so gibalno ovirani) BODO V PLANICI NA VOLJO VSTOPNICE (cena: 5 €). Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Kako do zapestnice za brezplačni vstop na prizorišče zabave?

Na izbranem izhodišču boste po registraciji (vpis v vpisno knjigo) prejeli ZAPESTNICO ZA BREZPLAČEN VSTOP na prizorišče zabave v Nordijskem centru Planica. Vsak pohodnik prejme eno zapestnico. Zapestnice za brezplačen vstop bodo pohodnikom med 8. in 14. uro na voljo tudi pri Laško Gremo v hribe hostesi ob Domu v Tamarju.


Pa nazaj do izhodišča?

Planico boste lahko zapustili tako kot ste prišli (peš, s kolesom, ...), organiziran pa bo tudi brezplačen avtobusni prevoz (na vsake pol ure od 13:00 do 17:00) s štirimi postanki v bližini Zlatorogovih izhodišč: Rateče (parkirišče Ledine), Kranjska Gora (avtobusna postaja), Gozd Martuljek (avtobusna postaja Zgornje Rute) in Mojstrana (avtobusna postaja).

Aktivnosti Nordijskega centra Planica

Zabavali se ne bomo samo pod glavnim odrom, pač pa tudi v samem centru, kjer bodo ta dan atraktivne aktivnosti na voljo po promocijskih cenah, izbrane tudi brezplačno!

Navijamo za #mojtim

Na dan dogodka se bo slovenska košarkarska reprezentanca na svetovnem prvenstvu v košarki pomerila z Venezuelo. Uvodna tekma Slovenije se v japonski Okinavi prične ob 13.30. V družbi vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine si jo boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na velikem zaslonu v Nordijskem centru Planica.


V Planico pridete tudi po glavno nagrado?

Naj ob tej priložnosti vse pohodnike, ki pridno zbirate žige  opomnimo, da ustrezno izpolnjen (ime in priimek, e-naslov, gsm, datum rojstva) in s prvimi enajstimi žigi ožigosan kartonček najkasneje do ponedeljka 21. 8. 2023 pošljete (fotografija ali sken) na elektronski naslov gremovhribe20@gmail.com. Vsi, ki boste pravočasno poslali ustrezno izpolnjen in ožigosan kartonček, boste v žrebu za še nekaj dodatnih nagrad presenečenja, ki jih podelimo na zaključni zabavi.

Pa zadnji korak do zaslužene glavne nagrade in morebiti še dodatnih nagrad presenečenja?

Naredili ga boste na zaključnem dogodku 26. avgusta v Nordijskem centru Planica, ko boste v kartonček zapečatili še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig. Nato boste na dogodku osebno prevzeli glavno nagrado. Če boste imeli srečo pri žrebu, pa še dodatno nagrado presenečenja! Nagrado boste prejeli le ob predložitvi vašega osebnega kartončka in identifikaciji z osebnim dokumentom. Naknadni prevzem nagrad ni možen. Sodelujete lahko le z enim pravilno izpolnjenim kartončkom.

Naše lansko zaključno druženje v Planici je bilo nepozabno. Ne dvomimo, da bo tudi letos tako. PRIDITE NA ZABAVO!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.