Gremo v hribe
Menu
F 1170

Florijani osvojili Triglav, pridejo tudi v Planico

14 avgust • Planinske vsebine

Navijači kondicijo nabirajo s pohodi.

Florijani so najbolj zvesti navijači Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Naslednje leto bodo praznovali že trideseto obletnico delovanja. Družijo se seveda predvsem v rokometnih dvoranah širom Slovenije in Evrope, aktivni pa so tudi izven dvoran. Še kako radi gredo v hribe. Letošnje poletje so »rumeni« osvojili Triglav!

Na lanskem predzadnjem dogodku gibanja Gremo v hribe na Šmohorju nad Laškim, ki so ga zaznamovali celjski rokometaši in njihovi navijači, nam je vodja priljubljenih navijačev celjskih rokometašev, Martin Peganc – Pegy, namignil in obljubil, da bodo s Florijani v letu 2022 »napadli« Triglav. Obljubo so izpolnili, vse se jim je izšlo po načrtih. Drugo avgustovsko nedeljo je deveterica Florijanov stopila na najvišji slovenski vrh.   

»Na Triglav smo se povzpeli iz Krme. V dveh dneh, s postankom na Kredarici. Šest jih je bilo na vrhu prvič, preostali smo »povratniki«. Seveda smo bili vsi izjemno navdušeni, za nami je še eno prijetno druženje izven rokometnih dvoran. Morda vzpon še kdaj, tudi v širši zasedbi, ponovimo,« nam je po spustu v dolino ob osvežilnem pivu povedal Pegy, ki je tudi opravil tradicionalni krst novincev ob Aljaževem stolpu.

Florijani so torej pred novo rokometno sezono v dobri formi. Prva tekma njihove ljubljence čaka 3. septembra v Gornji Radgoni (superpokal), v celjskem Zlatorogu pa bodo na ligaški tekmi zanje letos prvič navijali v soboto 17. septembra, ko v goste prihaja Ormož.

»Se že veselimo nove rokometne sezone, še prej pa nas čaka še en prijeten pohodniški izziv. V soboto, 27. avgusta, se bo skupina Florijanov namreč udeležila tudi zaključnega pohoda trinajste sezone gibanja Gremo v hribe. Še en prijeten »team building«, torej. Se vidimo v Planici!« vabi Pegy.

Ostale vsebine

LED1 v8

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

24 december, 2021 • Planinske vsebine

Prihaja čas, ko si v beležnice in na koledarje z letnico 2022 zapisujemo novoletne zaobljube. Psihologi pravijo, da so le-te večin…

Preberite več

Gremo v Bovec?

22 december, 2021 • Planinske vsebine

Kam vas bo odneslo naslednji teden? Severno-zahodni del Slovenije z dolino Trente je za osvajalce belih vrhov vsekakor vedno zelo zanimiv. Visoki Kanin, Prestreljenik, Rombon, pa Svinjak, Polovnik in Golobar bodo cilji najbolj izkušenih. Prav vsi, tudi tisti manj izkušeni, pa bodo pozno popoldan in zvečer lahko uživali na bovškem festivalu filmov o naravi in športih v njej. Kje? V Kulturnem domu Bovec, ki bo od torka 28. do četrtka 30. decembra gostil Bovec Outdoor Film Festival (BOFF).

Preberite več

Gremo v kino!

14 oktober, 2021 • Planinske vsebine

V kongresnem centru bavarskega Münchna se je 12. oktobra s premiero in otvoritvenim dogodkom pričel jubilejni, dvajseti »European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.)«. Uprizoritev filma v katerem je predstavljenih sedem spektakularnih »outdoor« dogodivščin poteka v trinajstih evropskih državah. Tudi pri nas! Slovenska premiera je bila na sporedu dva dni po nemški, še šest priložnosti za ogled pa imate konec meseca novembra.

Preberite več

Po Štefanovi poti na Grašico

5 oktober, 2021 • Planinske vsebine

Lani avgusta smo se z njim povzpeli na Mrzlico in tam klepetali o prvih enajstih sezonah gibanja Gremo v hribe ter njegovih ostalih planinskih dogodivščinah širom Slovenije, bivše Jugoslavije in tudi Evrope. Takrat nam je Štefan Sapač omenil tudi njegov projekt »urejanje poti na Grašico«, ki je bila tedaj tik pred zaključkom. Otvoritev poti na ta vrh nad Zagorjem ob Savi je predvidel za jesen 2020. Pa so dogodek »odnesli« korona ukrepi. To pomlad, natanko teden dni pred začetkom dvanajste sezone Gremo v hribe, pa je vendarle napočil čas za uradno otvoritev Štefanove poti na Grašico. Po »naši« sezoni smo na vrh, s Štefanom seveda, skočili tudi mi.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.