Gremo v hribe
Menu
LASKO GVH FB EVENT6 1170x544 AVG22

Pridite na žur v Planico!

27 avgust • Dogodki

27. avgusta vabljeni na zaključni pohod iz Mojstrane v Planico.

Trinajsto sezono gibanja Gremo v hribe zaključujemo z rokenrol žurom v Planici. V tamkajšnjem Nordijskem centru se bomo na zadnjo avgustovsko soboto z legendarnimi Šanck Rock zabavali od 10. ure dalje. Pridružili se nam bodo vrhunski športniki iz Zlatorogove družine, skupaj se bomo povzpeli in spustili z velikanke ter uživali v ostalih adrenalinskih in manj adrenalinskih aktivnostih, ki jih ponuja atraktivni center v dolini pod Poncami. Se vidimo?     

Do Zlatorogovega kraljestva Nordijskem centru Planica nas bo pot vodila iz treh Zlatorogovih izhodišč oziroma vstopnih točk.

Prvo izhodišče bo v MOJSTRANI (od 7.30 do 11.30)pred Slovenskim planinskim muzejem, na Triglavski cesti 49. 21 kilometrov do Planice (brez večjih vzponov) izkušenim pohodnikom ne bo predstavljalo težav. V cilju boste po največ štirih urah in pol zmerne hoje. Vabljeni tudi tekači, ki boste seveda precej hitrejši.

Drugo izhodišče bo GOZD MARTULJKU (od 8.00 do 13.00)pred lokalom Na Pastaj´ (Zgornje Rute 73), kjer je na voljo tudi brezplačno parkirišče. 10 kilometrov ter dve uri in pol zmerne hoje do cilja v Planici. Do leta 1966 se je tu ustavljal vlak, dandanes pa je lokal priljubljeno postajališče pohodnikov in kolesarjev. Vas mika 10-ka?

Tretje izhodišče bo v KRANJSKI GORI (od 8.00 do 14.00)na trgu pred cerkvijo Marije vnebovzetne v starem mestnem jedru. 5 kilometrov ter uro in pol zmerne hoje do cilja. Iz centra Kranjske Gore se po Borovški cesti odpravite mimo glavnega parkirišča pod smučiščem, pot nadaljujete mimo Podkorena in naprej proti Planici. Za zamudnike in »šprinterje«. 

Poti za pohodnike iz vseh treh Zlatorogovih izhodišč bodo ustrezno označene. Iz Mojstrane pa vse do Planice vodi tudi kolesarska pot, tako da se v Planico lahko odpravite tudi s kolesi (ura in pol počasnega kolesarjenja), rolerji, tekaškimi rolkami, longboardi, ... 

Osvežitev na poti v Planico

Žejni vsekakor ne boste! Na vseh treh Zlatorogovih izhodiščih oziroma vstopnih točkah vam bodo naše hostese ponudile Laško 0,0% in Laško Malt ter odgovorile na vsa vprašanja o dogajanju v Planici. Program bo pester! Začnemo ob 10. uri.

Aktivnosti Nordijskega centra Planica

Zabavali pa se ne bomo samo pod glavnim odrom, pač pa tudi v samem centru, kjer bodo ta dan atraktivne aktivnosti na voljo po nižjih cenah, izbrane tudi brezplačno!

Pa nazaj?

Planico boste lahko zapustili tako kot ste prišli (peš, s kolesom, ...), organiziran pa bo tudi brezplačen avtobusni prevoz (na vsake pol ure od 13:00 do 16:30) s tremi postanki v bližini Zlatorogovih izhodišč: Kranjska Gora (avtobusna postaja), Gozd Martuljek (avtobusna postaja Zgornje Rute) in Mojstrana (avtobusna postaja).

V Planico pridete tudi po glavno nagrado?

Naj ob tej priložnosti vse pohodnike, ki pridno zbirate žige  opomnimo, da ustrezno izpolnjen (ime in priimek, e-naslov, gsm, datum rojstva) in s prvimi enajstimi žigi ožigosan kartonček najkasneje do 22. 8. 2022 pošljete (fotografija ali sken) na elektronski naslov gremovhribe20@gmail.com. Vsi, ki boste pravočasno poslali ustrezno izpolnjen in ožigosan kartonček, boste v žrebu za še nekaj dodatnih nagrad presenečenja, ki jih podelimo na zaključnem žuru.

Pa zadnji korak do zaslužene glavne nagrade in morebiti še dodatnih nagrad presenečenja?

Naredili ga boste na zaključnem dogodku 27. avgusta v Nordijskem centru Planica, ko boste v kartonček zapečatili še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig. Nato boste na dogodku osebno prevzeli glavno nagrado. Če boste imeli srečo pri žrebu, pa še dodatno nagrado presenečenja! Nagrado boste prejeli le ob predložitvi vašega osebnega kartončka in identifikaciji z osebnim dokumentom. Naknadni prevzem nagrad ni možen. Sodelujete lahko le z enim pravilno izpolnjenim kartončkom.

Naše lansko zaključno druženje v Planici je bilo nepozabno. Ne dvomimo, da bo tudi letos tako. PRIDITE NA ŽUR!

 

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.