Gremo v hribe
Menu
S1 v2

Finale pred finalom na Šmohorju

4 september • Dogodki

7/8. Predzadnji dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2021 je za nami. Zelo uspešno. Klasična štajerska veselica nad Laškim si zasluži oceno (odl) 10.

7/8. Predzadnji dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2021 je za nami. Zelo uspešno. Klasična štajerska veselica nad Laškim si zasluži oceno (odl) 10. Bravo oskrbnica Breda in druščina! Za odlično pripravljeno kuliso pred Planinskim domom na Šmohorju. Pa izvrstni bograč in gobovo juho. Pod taktirko Vrlih muzikantov in Florijanov, navijaške skupine Rokometnega kluba Pivovarne Laško, smo užili čudovit sončen dan. Številni pohodniki iz vseh vetrov pa tudi cestni kolesarji, ki so se pomerili na že petnajstem kolesarskem vzponu izpred laške športne dvorane Tri Lilije.  

»Mi smo prpravljen´, Alen požen!«

Že krepko pred 9. uro je bilo na vrhu pestro. Gasilci PGD Rečica so v cilju kolesarskega vzpona urejali še zadnje podrobnosti. Zdravo fantje, ne bomo vam »težili«, ampak eno fotografijo za naš Instagram story pa bomo »škljocnili«, kajne? Smile, škljoc, share. Hvala!

Pa se premaknemo še par korakov višje. Neposredno pred Planinski dom Šmohor. Samo za to priložnost okrepljeni (z Matejem in Urbanom) Vrli muzikanti so se ogrevali na odru pod katerim je tokrat kraljeval rokometni gol. Le zakaj? Na vrhu bodo tokrat z nami rokometaši in pa navijači Rokometnega kluba Pivovarna Laško Celje. Uigrana ekipa muzikantov s harmonikarjem Alenom Žigartom na čelu nam je namignila, da je nared. Pa s(m)o začeli z zgodnji uri primernim komadom, Poljubi me za dobro jutro!

Pohodniki so počasi kapljali na 784 metrov visok vrh. Toda ob naši stojnici niso bili prvi niti rokometaši niti Florijani, pač pa naš stari znanec in ena izmed legend našega gibanja. Rudi Velikonja iz Idrije. Pohodnik z veliko začetnico, odličen fotograf in ljubitelj legendarnih britanskih heavy metalcev Judas Priest. Night Crawler je ena izmed njegovih najljubših. Good choice! V Rudijevem Planinskem dnevniku »Gremo v hribe« je že enajst žigov, zadnjega bo »stisnil« na finalu v Planici. Se vidimo, Rudi!

Mitja Janc in druščina navdušili pohodnike

Kmalu za Rudijem so na vrh prispeli tudi mlajši dečki RK Celje Pivovarna Laško s trenerjem Rokom Ivančičem na čelu. »Naše izhodišče je bilo Tremarje. V dobrih dveh urah smo bili na vrhu. Nekateri prvič, a zagotovo ne zadnjič, pravijo. Pravzaprav se sploh niso preznojili, kar je dokaz, da smo od sredine avgusta dobro trenirali. Kmalu nas čakajo prve tekme, držite pesti!« nam je ob srkanju osvežilnega Darka, temnega Malta z okusom limone in šipka zaupal Rok in hkrati dodal, da njegova »ekipca« komaj čaka, da se nam pridružijo Tim Cokan, Gal Gaberšek in Mitja Janc  s članske zasedbe elitnega slovenskega prvoligaša. Pa so prišli. Tim, s katerim smo se družili že na uvodu naše sezone na Mariborski koči ter novinca v naši družbi, Gal in Mitja. Mlajšim dečkom »Cela« se je nasmeh raztegnil do ušes. V družbi Mihe Panteliča, vodje marketinga sponzorstev in odnosov z javnostmi celjskega kluba, smo se umaknili v prijetno senco šmohorskih lip in poklepetali o novi domači sezoni, ki je tik pred vrati. »Poleti smo trdo delali, dobro smo pripravljeni za ponoven naskok na vrh. Naslednjo soboto, 11. septembra, je na sporedu prvi krog državnega prvenstva. V domači dvorani Zlatorog ob 19.30 uri gostimo RK Maribor Branik. Vabljeni!« v imenu rokometašev na prvo tekmo domačega prvenstva vabi vratar Gal. Visoki mladenič se je ob koncu pogovora postavil pred gol. Celjska 99-ka je »zaklenila vrata«. Po nekaj strelih z razdalje manj kot regularnih šestih metrov smo namreč vsi obupali …

Ob premoru naših muzikantov smo zaslišali navijaško pesem. »Ni ga mesta, ooo, kot je Cele, ooo …!« Prišli so Florijani! Četica najbolj zvestih navijačev RK Celje Pivovarna Laško, ki ji je poveljeval vodja, sicer izkušeni planinec Martin Peganc – Pegy, se je na Šmohor povzpela iz Laškega. Po kratkem počitku in osvežitvi so se nam pridružili pod odrom, ob golu. Skupina, ki za Celjane organizirano navija že od leta 1993 in v tem trenutku šteje okrog 140 članov in članic komaj čaka začetek nove domače sezone. Kot pravi Pegy, pa se radi družijo tudi izven rokometnih dvoran. Na piknikih in pa takšnih dogodkih kot je Gremo v hribe. Naslednje leto se nameravajo skupaj povzpeti celo na Triglav. Obljubili pa so nam tudi prihod na našo zaključno veselico 18. septembra v Planico. Štartali bodo v Mojstrani, seveda. So v dobri formi, tako pohodniški kot pevski. Na Šmohorju so skupaj z rokometašem Mitjo Jancem, ki je spreten tudi na »frajtonarci« navdušili z legendarno V dolini tihi. Bravo Florijani in bravo Mitja! Kot nam je kasneje zaupal harmonikar Vrlih muzikantov je Mitja priljubljeno ljudsko pesem izvedel tehnično brezhibno. Nad Sevničanom v dresu Celjanov bi bil zagotovo navdušen tudi Lojze Slak. Preverite na tej povezavi.

 

»Na dnu, na dnu pa vidm tvoj tatoo …«

Nas pa je navdušil tudi Toni Gračner iz Zabukovice v Občini Žalec, ki že tradicionalno prihaja na šmohorski dogodek Gremo v hribe. »Dobro uro in pol hoda imamo od doma pa do vrha,« nam je povedal Toni, ki je tokrat prišel v družbi kolegov in družine (žena, sin, hči in vnuk). Moški del druščine, vsi odeti v črne majice, ki so ekskluzivno na voljo v naši spletni trgovini, nam je hitro padel v oči. Rockerji, kozorogi, ljubitelji Laškega? Vse to. Še posebej Toni. Zakaj? Poglejte spodnjo fotografijo. Legenda. Legendaren stil!

Zadovoljni tudi kolesarji

Poleg pohodnikov in rokometašev so dan na Šmohorju zaznamovali tudi kolesarji, ki so se pomerili na že 15. Kolesarskem vzponu Pivovarne Laško. Absolutna zmagovalca preizkušnje Laško - Šmohor sta postala Klara Turk in Andrej Guček, med gorskimi kolesarji pa je bil najhitrejši član  domačega Kolesarskega kluba Laško, Denis Deželak. »Lep dan, lepa dirka in super vzdušje na vrhu. Se vidimo naslednje leto,« pa je bil zadovoljen predsednik KK Laško Luka Picej.

Mi pa že odštevamo do začetka našega zaključnega dogodka, ki bo 18. septembra v Planici. Vse potrebne informacije najdete na tej povezavi.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.