Gremo v hribe
Menu
Smohor1 v2

S Florijani na Šmohor!

1 september • Dogodki

Lani smo na Šmohorju nad Laškim v družbi legend našega gibanja in številnih vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine uspešno zaključili našo enajsto sezono, tokrat pa na Štajerskem »odpiramo« zaključni mesec dvanajste sezone.

Lani smo na Šmohorju nad Laškim v družbi legend našega gibanja in številnih vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine uspešno zaključili našo enajsto sezono, tokrat pa na Štajerskem »odpiramo« zaključni mesec dvanajste sezone. Planinski dom na Šmohorju bo v soboto, 4. septembra, med 9. in 13. uro gostil naš predzadnji dogodek letošnje sezone. Obeta se nam še en hud »event«.  Mi gremo na vrh v družbi legendarnih navijačev RK Celje Pivovarna Laško. Florijani, se vidimo v soboto zjutraj v Laškem!

»Dobimo se petnajst minut pred deveto in sicer pred košarkarsko dvorano Tri Lilije v Laškem. Florijani ob tej priložnosti vabimo, da se nam pridružite tudi navijači KK Zlatorog Laško in vsi ostali pohodniki dobre volje, ki se nameravate udeležiti tega tradicionalnega dogodka. Pa gremo skupaj na vrh!« vabi Martin Peganc – Pegy, vodja Florijanov, legendarne navijaške skupine Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Florijane in ostale pohodnike na vrhu čaka pestro dogajanje. Ob domu na Šmohorju se bodo družili tudi z »njihovimi« rokometaši. Pridružili se nam bodo Tim Cokan, Gal Gaberšek in Mitja Janc. »Fantje so v soboto doma in bodo zato z veseljem skočili na priljubljeni hrib nad Laškim. Večji del ekipe pa bo na Danskem, kjer jih ob 16. uri čaka povratna tekma 1. kroga kvalifikacij evropske lige proti ekipi GOG Gudme. Dopoldanski rekreaciji in prijetnemu tradicionalnemu druženju s pohodniki torej sledi popoldansko navijanje za soigralce,« sporočajo s tabora najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba. »Gal in Mitja se bosta dogodka Gremo v hribe udeležila prvič, Tim pa se je v družbi Tilna Kodrina s pohodniki že družil in sicer na uvodnem dogodku letošnje sezone na Mariborski koči. Desno krilo Celjanov soigralcema sporoča, da ju čaka lepo dopoldne v naravi. Sploh ne dvomimo, predvsem zato, ker bomo na domačem terenu,« še dodajajo Celjani.

FLorijani

Vreme bo čudovito, Vrli muzikanti in Breda so pripravljeni

Pohodnike in športnike bo na Šmohorju pričakala naša uigrana ekipa z otroškim kotičkom in številnimi družabnimi nagradnimi igrami. Na stojnici bo seveda na voljo tudi 0,0 % pijača dobrodošlice in pa žig za vse tiste, ki pridno polnite Planinski dnevnik 2021. Vsi, ki ste še v igri za letošnjo nagrado ne pozabite na pravočasno oddajo ustrezno izpolnjenega kartončka! Podrobnosti na tej povezavi, vse o zaključnem dogodku v Planici pa najdete tukaj.

Na lepo sončno soboto nas bo na Šmohorju zabaval ansambel Vrli muzikanti, ki je bil z nami že avgusta ob Domu na Peci, za odlično hrano in pijačo pa bo poskrbela samo za to priložnost okrepljena ekipa doma z oskrbnico Bredo Lorger na čelu. »Med drugim bo na voljo gobova juha v kruhovih posodicah, pa bograč, burgerji, jedi z žara, štruklji in razni zavitki,« našteva Breda, ki je konec junija praznovala prvo obletnico delovanja na Šmohorju, Čestitke, Breda, le tako naprej!

V soboto bo pred domom poleg pohodnikov tudi pisana kolesarska druščina. Ob 10. uri bo namreč pred dvorano Tri Lilije v Laškem štart 15. Kolesarskega vzpona Pivovarne Laško na Šmohor. Kolesarje čaka nekaj več kot šest kilometrov vzpona po asfaltirani cesti z višinsko razliko 530 metrov.

Se vidimo v soboto? Peš ali s kolesom se ogrevamo za zaključno veselico, 18. septembra jo namreč z Mojstrane mahnemo v Planico

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.