Gremo v hribe
Menu
Planicanas v4

Pridi z nami iz Mojstrane v Planico na zaključno veselico!

27 avgust • Dogodki

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe smo otvorili 12. junija na Štajerskem, zaključujemo pa jo 18. septembra na Gorenjskem.

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe smo otvorili 12. junija na Štajerskem, zaključujemo pa jo 18. septembra na Gorenjskem. Kje? V Planici, kjer se bomo med 10. in 15. uro družili s številnimi vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine. Pa plesali bomo! Zabaval nas bo ansambel Vrli muzikanti. Povzpeli se bomo na velikanko, igrali curling in disc golf, pa še bi lahko naštevali. Skratka, pestro bo. Vsega zaenkrat seveda ne bomo razkrili, pripravili smo vam kar nekaj presenečenj. Se vidimo?

Do Zlatorogovega kraljestva v Nordijskem centru Planica nas bo pot vodila iz treh Zlatorogovih izhodišč oziroma vstopnih točk:

1. Prvo izhodišče bo v MOJSTRANI (od 7.30 do 11.30), pred Slovenskim planinskim muzejem, na Triglavski cesti 49. 21 kilometrov do Planice (brez večjih vzponov) izkušenim pohodnikom ne bo predstavljalo težav. V cilju boste po največ štirih urah in pol zmerne hoje. Vabljeni tudi tekači, ki boste seveda precej hitrejši ...

2. Drugo izhodišče bo v GOZD MARTULJKU* (od 8.00 do 13.00), na poti proti Martuljškim slapovom
10 kilometrov ter dve uri in pol zmerne hoje do cilja v Planici. Za začetek si lahko mimogrede ogledate ene najlepših slovenskih slapov v slovenskih Alpah, Martuljške slapove, nato pa se izpod mogočnega Špika odpravite proti Kranjski Gori in Planici. Vas mika 10-ka?

*Brezplačno lahko parkirate na parkirišču pod barom Na Pastaj´ ob kolesarski stezi / pešpoti proti Kranjski Gori.

3. Tretje izhodišče bo v KRANJSKI GORI (od 8.00 do 14.00), na trgu pred cerkvijo Marije vnebovzetne v starem mestnem jedru. 
5 kilometrov ter uro in pol zmerne hoje do cilja. Iz centra Kranjske Gore se po Borovški cesti odpravite mimo glavnega parkirišča pod smučiščem oziroma bajk parkom, pot nadaljujete mimo Podkorena (prav tam je vsako leto na sporedu tekma svetovnega pokala v alpskem smučanju) in naprej proti Planici. Za zamudnike in »šprinterje«. 

DSC 0015aaa v2

Poti za pohodnike iz vseh treh Zlatorogovih izhodišč bodo ustrezno označene. Iz Mojstrane pa vse do Planice vodi tudi kolesarska pot, tako da se v Planico lahko odpravite tudi s kolesi (ura in pol počasnega kolesarjenja), rolerji, tekaškimi rolkami, longboardi, ... 

Nagrada za vse, ki greste z nami v Planico!

Na izbranem izhodišču boste po vpisu v knjigo pohodnikov (kolesarjev, ...) prejeli kuponček, ki ga boste v Planici ožigosali, ob povratku pa ožigosanega zamenjali za nagrado (plato pločevink Laško Zlatrog 0,0 ali Laško Malt). Kje in kdaj? Na prvem izhodišču pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani med 14.00 in 16.30 uro. Naknadni prevzem nagrade ni možen.

Skladno z odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-Cov-2 bomo organizatorji v Planici dolžni pregledovati ali udeleženci izpolnjujete pogoje PCT. Prireditve se lahko udeležite le posamezniki z dokazilom o izpolnjevanju enega od pogojev PCT. Hoja oziroma tek po označeni poti iz enega izmed izhodišč do cilja je na lastno odgovornost.Žejni torej vsekakor ne boste! Tudi na poti ne, saj vam bodo na voljo Laško »pit stop-i«,  z Laško 0,0% in Laško Malt.

Izgubljene kalorije? Na cilju ne boste lačni. Za to bo poskrbela izkušena ekipa gorenjskih kulinarikov.

Pa nazaj?
Planico boste lahko zapustili tako kot ste prišli (peš, s kolesom, ...), organiziran pa bo tudi brezplačen avtobusni prevoz (na vsake pol ure od 13. do 16. ure) s tremi postanki na Zlatorogovih izhodiščih: Kranjska Gora, Gozd Martuljek in Mojstrana.

Za vse, ki v Planico pridete tudi po glavno nagrado:

Naj ob tej priložnosti vse pohodnike, ki pridno zbirate žige v Planinski dnevnik 2021 opomnimo, da ustrezno izpolnjen (ime in priimek, e-naslov, gsm, datum rojstva) in s prvimi enajstimi žigi ožigosan kartonček najkasneje do 13.9.2021 pošljete (fotografija ali sken) na elektronski naslov gremovhribe20@gmail.comVsi, ki boste pravočasno poslali ustrezno izpolnjen in ožigosan kartonček, boste v žrebu za še nekaj dodatnih nagrad presenečenja, ki jih podelimo na zaključni veselici.

Še zadnji korak do zaslužene glavne nagrade in morebiti še dodatnih nagrad presenečenja? Na zaključnem dogodku 18. septembra v Nordijskem centru Planica v kartonček zapečatite še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig in nato na dogodku prevzamete glavno nagrado. Če boste imeli srečo pri žrebu, pa še dodatno nagrado presenečenja! Naknadni prevzem nagrad ni možen. Sodelujete lahko le z enim pravilno izpolnjenim kartončkom.

Gremo v Planico!

 

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.