Gremo v hribe
Menu
kadetinje v2

Rokometašice pri rokometašici

21 september • Dogodki

Enajsta sezona gibanja Gremo v hribe se počasi preveša v zaključno fazo. Smo tik pred ciljno črto, ki jo bomo prihodnjo soboto prečkali na Šmohorju. Preteklo pa smo se potili, uživali ter žige in razglede lovili na vseh naših 45 lokacijah. Na Mariborski koči so nam družbo delale slovenske kadetske rokometne reprezentantke.

Laura Gorjup, Amadeja Krajnc, Ema Marija Marković, Angela Rudman, Alja Borsan in Maja Kovačič. Šest mladih rokometnih upov nas je v družbi vodje ženskih rokometnih reprezentanc, Anje Frešer, ter selektorja Gašperja Kovača pričakalo ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače, kjer je bilo živahno že zelo zgodaj zjutraj. Maribor je bil namreč predzadnji septembrski vikend povsem v znamenju športa. Tamkajšnja Športna zveza je organizirala jubilejni, 30. Športni vikend Maribora. Še posebej zanimivo, s pestrim naborom organiziranih aktivnosti za kolesarje in pohodnike, je bilo na Pohorju. Olimpijski pohod do hotela Bellevue, ki je tako in tako na poti do našega cilja? Seveda, gremo po kartonček in akcija! Spodnja postaja, Trikotna jasa, Koča Luka in še zgornja postaja vzpenjače. Štirje žigi, naš vmesni cilj je dosežen. Ker smo na vrhu med prvimi, smo nagrajeni z darilnim paketom. Hvala! Olimpijski pohod je torej za nami. Pa dekleta razmišljajo tudi o tistih čisto pravih olimpijskih izzivih, olimpijskih igrah? ˝Seveda, zakaj pa ne. Nekoč. Zaenkrat razmišljamo zgolj o svetovnem prvenstvu, ki nas konec leta čaka na Hrvaškem,˝ nam je v imenu ekipe na poti do Mariborske koče povedala Laura in dodala, da jih v naslednjih dveh letih čakata še dve zelo pomembni prvenstvi v domačem Celju. Naslednje leto bo prestolnica slovenskega rokometa gostila evropsko in leto zatem še svetovno mladinsko prvenstvo. ˝Takrat bodo naši cilji najvišji, v mislih imam seveda kolajne ˝, napoveduje selektor Gašper Kovač, ki že pripravlja načrt treningov za šest dnevne skupne jesenske priprave. Te z enaindvajsetimi izbrankami iz devetih slovenskih klubov v nedeljo prične v Ormožu. ˝Danes torej lahko še sproščeno uživamo v naravi, lepih razgledih s Pohorja in dobri hrani. Pobeg iz mestnega vrveža je prav osvežujoč, pri Dajči se rokometašice in rokometaši tako in tako vedno počutimo še posebej domače, ˝ pa nam je ob prihodu na cilj zaupala vodja ženskih rokometnih reprezentanc Anja Frešer, sicer dolgoletna klubska in reprezentančna kolegica Tanje Dajčman, ki je oskrbnica Mariborske koče že deset let.

Mlade rokometašice po dobri uri in pol hoda seveda niso bile prav nič utrujene. Polne energije so pri distribuciji 0,0 % osvežitve pohodnikom asistirale naši hostesi Tamari. Med prvimi, ki so bili postreženi z njihove strani, so bili člani in članice mariborske skupine Društva Šole zdravja. Oranžno ekipo smo opazili že ob jutranji telovadbi pri zgornji postaji vzpenjače. ˝V mariborski regiji deluje sedem naših skupin. Med tednom vsako jutro telovadimo na različnih lokacijah v mestu. Zasedemo parke, pa občasno tudi mestne trge. Tu pa tam se odpravimo tudi na Pohorje in v hribe. Danes smo tako vadili ob zgornji postaji vzpenjače, nato pa smo se odpravili še na pohod do Mariborske koče, ˝ nam je v imenu skupine povedala Sonja Černčič in poudarila, da imajo ˝oranžni˝ v Sloveniji že prek pet tisoč članov, kar šeststo jih je starejših od osemdeset let. Bravo!

˝Oranžne˝ legende se dobro ujamejo z ˝modro˝ družbo mladih rokometašic na našem ˝zelenem˝ druženju.  Vse skupaj zato povabimo na naše zaključno srečanje, ki bo naslednjo soboto, 26. septembra, na Šmohorju. Gremo v hribe? Gremo!

Tudi ostali pohodniki in kolesarji se nad vzdušjem ob koči za katero skrbi Tanjina uigrana ekipa ne pritožujejo. Prav nasprotno. ˝Lepo je videti sproščene in zadovoljne goste, ki se radi vračajo. Sobote, ki so v znamenju gibanja Gremo v hribe, so se lepo prijele. Se že veselim naslednje sezone, se vidimo na Pohorju!˝ vabi Dajči.  

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.