Gremo v hribe
Menu
naslovna1170

Akrobati navdušili planince

25 junij • Dogodki

Na Mirni gori je bilo še kako živahno!

Kdo? Tim, Luka, Žan in Miha. Fantje akrobatiko doma in po svetu že šest let predstavljajo pod imenom Flipping Art. Za njimi je že več kot štiristo nastopov. Tudi v velemestih in na največjih štadionih. Njihove atraktivne akrobatske točke imajo na spletu ta hip več kot 42 milijonov ogledov. »Akcija, kjerkoli in kadarkoli!« pravijo fantje. V hribih? »Zakaj pa ne. Vse je enkrat prvič.«

Prvič v pumparicah!

Pa smo jih povabili na naš tretji letošnji dogodek. V Belo krajino, na Mirno goro. Na dan državnosti jih je torej čakal prvi nastop v hribih. Prvi na nadmorski višini s štirimestno številko (natanko 1000 metrov nad morjem), prvi na ne povsem ravni podlagi. In prvi v pumparicah! V zaodrju (beri: bližnjem gozdu) si je namreč »frontman« štiričlanske ekipe, Tim, prvič nadel tovrstne planinske hlače.

»Vrhunski žamet, dobro ojačani žepi, skrbno dodani usnjeni detajli, ikoničen napis. Odlično se počutim!« je bil s hribovskim outfitom zadovoljen izkušeni 27-letni akrobat, ki prihaja iz Planine pri Sevnici. In prav kraj z enakim imenom (kočevarska vasica Planina, ki se nahaja dobrih dvajset minut hoda od planinskega doma na Mirni gori) je bil izhodišče za vzpon Flipping Art posadke do prizorišča nastopa. »Med krajšim pohodom po čarobnem gozdu smo se ogreli in nadihali svežega zraka, sledi še krajša aktivacija in nato akcija!« nam je v imenu skupine pred nastopom povedal Tim in dodal, da jim specifična podlaga ob planinskem domu ne predstavlja ovire, pač pa izziv.

Medtem ko so akrobati pred nastopom usklajevali še zadnje podrobnosti, je planince, ti so se iz smeri že omenjene Planine in Vrčic vzpenjali na priljubljeni belokranjski vrh, ogreval ansambel Gregorja Kobala, za 0,0 % osvežitev in obvezne žige v zelene »Gremo v hribe« kartončke pa sta rutinirano skrbeli naši izkušeni hostesti. Tudi po dobri hrani je že dišalo iz kuhinje oskrbnice Jožice Šavor, ampak počasi … še pred zasluženo planinsko malico nas je čakal vrhunec dneva. Po nastopu cirkuške preformerke Tamie Šeme na Slavniku in legende stand-up scene, Tina Vodopivca, na Uršlji gori so bili planinci v pričakovanju novega presežka. Gremo, Flipping art!

Fantje so navdušili in postavili nov mejnik »gremovhribovskih« doživetij. Pumparice so poletele! Visoko, visoko. Bravo, Tim, Luka, Žan in Miha. »Naš prvi nastop v hribih je vsekakor uspel. Uživali smo, po odzivu sodeč smo navdušili tudi planince,« so bili zadovoljni akrobati, ki jih je še isti večer čakal nov nastop v Velenju, kmalu se bodo predstavili tudi v Berlinu in Dubaju.  

Zadetek v polno!

»Še nebo se je zjokalo. Od navdušenje seveda,« nam je povedal eden izmed planincev, ki je pod dežnikom, »na reply« posnetek izjemnega akrobatskega nastopa moral kar nekajkrat predvajati svojima otrokoma. »Takšni nastopi so zadetek v polno. Občudovali smo že Tamio na Slavniku, tako da mi tokrat sploh ni bilo težko prepričati otrok, da gremo na prvi počitniški dan znova v hribe. Prav nasprotno, z veseljem so zagrizli v hrib. Ker v hribih »dogaja«, le tako naprej,« smo bili veseli spontanega odziva iz publike.

Akrobati so navdušili tudi naše goste iz družine ambasadorjev »Zlatorogove družine«, člane in članice biatlonske B ekipe. »Neverjetni so!« navdušenja ni skrival trener Jure Ožbolt, ki se je po dolgih letih kot pohodnik vrnil na Mirno goro. »Prijetno s koristnim. Štartali smo iz Vrčic, tu pa tam smo malce pospešili, predvsem pa smo se dobro sprostili. Popoldan fante in dekleta namreč čaka še naporen trening,« nam je razložil trener, ki je na belokranjski vrh pripeljal Gorenjki Kajo Zorč in Klaro Vindišar ter moško trojko, ki jo sestavljajo Jaša Zidar in pa dva Matica (Bradeško in Repnik). Kot sta nam na lanskih druženjih zaupala Klemen Bauer in Alex Cisar imajo biatlonci zelo radi hribe. Kdo izmed naslednikov Jakova Faka & druščine pa je glavni hribolazec? »Jaša!« sta v en glas zatrdili 19-letni biatlonki, najraje ima menda Jakoba in pa Storžič nad njegovim domačim Preddvorom. Dekleti in fante pa v naslednjih dneh ne čakajo hribi, pač pa morje. Z Unca bodo z ekipo (v njej sta poleg na Mirni gori prisotnih še Lana Repinc in Kaja Marič) skupaj odkolesarili proti hrvaški Premanturi, bližnji Kamenjak pa bo nekaj dni njihov trening poligon. Tek, plavanje, sup-anje. Če ne prej, se nam biatlonci znova pridružijo na zaključnem dogodku konec avgusta v Planici.

»Bo z nami takrat tudi sveža biatlonka Ana Marija Lampič?« nas je spraševal Roman, najboljši smučarski tekač med planinci (med drugim je trikrat uspešno nastopil tudi na prestižnem Vasaloppet maratonu na Švedskem), ki redno zahajajo na naše dogodke. Upamo!

Pa naš naslednji dogodek? 16. julija se dobimo na Šmohorju nad Laškim. Že trinajstič po vrsti. Na legendarni lokaciji, ki je stalnica v našem koledarju bodo prvič nastopili zasavski Orleki. »Tega hribovskega doživetja se še posebej veselim, saj je njihov pevec Vlado moj dober znanec, pod stanovanjskim blokom v Zagorju kjer živim je imel pred leti trgovino s ploščami,« pa nam je pred spustom v dolino zaupal Štefan, redni obiskovalec in kronist naših dogodkov, ki skrbno beleži vse lokacije in datume ter posebnosti z naših dogodkov »since 2010«.        

Na dan našega naslednjega dogodka na Šmohorju bo pestro tudi v dolini. Med 15. in 17. julijem se bo namreč Laško prelevilo v obiskovalcem prijazno festivalsko mesto. Letos bo na »pivuincvetju« več kot legendarno! Preverite na tej povezavi. Se vidimo torej v Laškem in na Šmohorju?  

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.