Gremo v hribe
Menu
Intro UG web

Prvič na Uršlji gori

4 junij • Dogodki

Visoko na koroškem svežem zraku je Tin Vodopivec širil nasmehe in poskrbel za novo nepozabno »gremovhribovsko« doživetje.

Naša karavana se je v dvanajstih sezonah ustavila na številnih lokacijah Zlatorogove transverzale ponosa, a na Uršlji gori smo se na organiziranem dogodku prvič družili (šele) letos. Na prvo junijsko soboto. Naužili smo se izjemnih razgledov z najvišjega vrha naše trinajste sezone, za vrhunec dneva oziroma kar dva pa je poskrbel eden izmed začetnikov slovenske stand-up scene, Tin Vodopivec. Visoko na koroškem svežem zraku je širil nasmehe in poskrbel za novo nepozabno »gremovhribovsko« doživetje.

Tin Vodopivec, izkušeni stand-up komik, na odru je debitiral še pred našim štetjem (beri: pred prvo sezono gibanja Gremo v hribe), je upošteval nasvet izkušenih planincev. Na 1699 metrov visok vrh (koča je 19 višinskih metrov nižje) se ni odpravil sam, pač pa v dobri družbi. To se za hribe pač spodobi, četudi gre za lažje dostopni vrh, kar naj bi Uršlja gora po besedah koroških turističnih delavcev bila. Tin je v »navezo«, če se izrazimo po alpinistično, povabil enega izmed trenutnih prijateljev. Tako namreč poimenuje kolege iz stroke s katerimi v danem trenutku nastopa po Sloveniji. Kdo pa sta njegova trenutna »frenda«? David Gorišek in Tim Andrić. Z njima je za dobro dozo smeha na zadnji majski petek poskrbel v popularni laški pivnici Savinja. Tako zatrjuje naš dobro obveščeni vir. Prav ta vir še dodaja, da je bilo v stavbi te pivnice leta 1825 pravzaprav »rojeno« laško pivovarstvo. Vauuu! Generalko je Tin torej opravil na pravem mestu. Pa razkrijmo »frenda« in naš vir. Prvi je David Gorišek, drugi pa snowboarder Rok Marguč, ki je na Uršljo goro prišel pogledat, kaj nad tisoč metri zmore Tin.

Mimogrede, v zgoraj omenjeni laški pivnici jabolčni zavitek in kremno rezino postrežejo zelo simpatično. Glej spodnjo fotografijo. Ne, ni šala in ni fotomontaža …

Gremo nazaj, v hribe in k Tinu!

»Pravzaprav sem visoko, visoko že nastopil. Leta 2008, na Kredarici. Ampak dolgo je že tega. Tudi kot pohodnik brez službenih obveznosti sem bil nazadnje v hribih pred davnimi tremi leti. Tako da se danes bolj kot na kilometrino zanašam na izkušnje na tej nadmorski višini. Prvič sem na Uršlji gori. Gremo na oder!« nam je pred prvim polčasom njegovega nastopa v smehu povedal Tin. In je seveda navdušil. »Morda je bila publika na začetku malce zadržna. Kdo pa ne bi bil, po napornem vzponu nad tisoč metrov. Ampak izkušnje so naredile svoje. V takšnem primeru je najboljša obramba napad! Z »napadom«, tudi na uradnega fotografa, ta je »s flešom« (he, he) fotografiral sredi prelepega sončnega dne, se je publika zbudila. Lepo smo sodelovali,« nam je po prvem delu nastopa uigrane dvojice Vodopivec & Gorišek povedal kapetan stand-up naveze, ki je prvič nastopila v hribih.

Polčas. Čas za pivo, kvočeve nudlne (bravo oskrbnica Sonja in ekipa!), ansambel Gregorja Kobala, pa seveda številne atraktivne nagradne igre. Pestro je tudi v otroškem kotičku in na odru, kjer rutiniranemu moderatorju Gregorju Janežiču vse in še več o Domu na Uršlji gori ter samem vrhu (tu med drugim stoji najvišje ležeča cerkev in najvišje ležeči čebelnjak v Sloveniji) pove predsednik Planinskega društva Prevalje, Stanko Robin. Zbrane z odra pozdravijo tudi smučarske skakalke Maja Vtič, Katra Komar in Jerneja Brecl, ki jim kljub visokim temperaturam misli že uhajajo k zimi in domačem nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici. Navijali bomo za vas!

V drugem polčasu stand-up nastopa je Tin samo še stopnjeval formo, David mu je sledil. »Vse bolj sproščeni so planinci, navdušen sem nad odzivom. Samo vprašam se lahko, kaj bi šele prinesel tretji polčas. Noč ima namreč svojo moč,« je bil po prvem nastopu na Uršlji gori zadovoljen Tin, ki ga (za Davida velja enako) čaka pestro poletje. Kmalu bo namreč luč svetlobe ugledal njegov film, romantična komedija zmešnjav Nekaj sladkega. Gre za mali film predrzno velikih ambicij, v katerega se bomo, tako Tin in ekipa, zatreskali. Spremljamo.

V Tinov nastop pa so se vsaj malce zatreskale »vražje Slovenke 2.0«. Smučarske skakalke Maja, Katra in Jerneja. Ko smo jih povabili na »fotosešn« ob Domu, kjer so kraljevale male koze, je Jerneja ustrelila »Koze h kozam!« in nasmejala planince. Tin Vodopivec efekt! Nasmehi so se, predvsem mladim planincem, znova razširili, ko so dobro razpoložene športnice rutinirano in nasmejano sodelovale pri fotografiranju in snemanju »selfijev« za njihove @sloskinordicteam & @gremovhribe story-je …

Dovolj razlogov za zadovoljstvo in nasmeh pa je imela tudi Patricija Kodrič, vodja projekta Gremo v hribe. »Za nami je še en super dogodek, veseli me dejstvo, da ljudje v dolino odhajajo nasmejani,« je bila zadovoljna Patricija, ki pa ji misli že uhajajo k naslednjemu dogodku. 25. junija se namreč dobimo na Mirni gori, kjer bodo prvič v hribih nastopili akrobati iz skupine Flipping Art. Kako se bodo mojstri »street show-ov«, ki navdušujejo na urbanih odrih, znašli v pumparicah tisoč metrov nad morjem? »Prepričana sem, da se nam obeta še en legendarni nastop. Vabljeni v Belo Krajino!« je odločna Patricija. Tim ji prikimava, morda pa se nam kot pohodnik na dan državnosti pridruži tudi on. Se vidimo!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.