Gremo v hribe
Menu
na poti1 tiny1 v2

Gremo na Vogar!

23 junij • Dogodki

Karavana gibanja Gremo v hribe 2021 se s Štajerske seli na Gorenjsko. To soboto (26.6.), med 9. in 13. uro, se bomo družili ob Kosijevem domu na planini Vogar nad Bohinjskim jezerom.

Karavana gibanja Gremo v hribe 2021 se s Štajerske seli na Gorenjsko. To soboto (26.6.), med 9. in 13. uro, se bomo družili ob Kosijevem domu na planini Vogar nad Bohinjskim jezerom. Na lokaciji, ki je stalnica našega gibanja, boste med drugim lahko poklepetali tudi z aktualno dobitnico velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih.

Najbrž ste že ugotovili, da gre za Niko Križnar, slovensko skakalno kraljico, ki je v pretekli sezoni poleg prestižnega globusa osvojila tudi dve medalji na svetovnem prvenstvu, prav tako dvakrat pa je zmagala na tekmah svetovnega pokala. 21-letna šampionka iz Poljanske doline bo na Vogarju zagotovo glavna tarča zbirateljev avtogramov in pa selfijev. Niko bodo na dobro uro dolg vzpon z doline pospremili kolegi iz moške A reprezentance. Sami asi. Tilen Bartol, Žiga Jelar in Domen Prevc. Slednji je bil z nami že lani, ko nam je med drugim zaupal, da je z Vogarja v dolino tudi že poletel. Z jadralnim padalom, v tandemu. »Nekoč bom letel tudi sam, saj nameravam zaključiti tečaj in nato pridobiti licenco za pilota jadralnih padal,« nam je lani namignil po starosti najmlajši izmed bratov Prevc v slovenski reprezentanci. Je že opravil premierni samostojni polet? Ga pobaramo v soboto. 1054 metrov nad morjem, ob Kosijevem domu, Domna in druščino pričakujemo ob 11. uri.

Gostitelj Igor Strgar, oskrbnik doma, je prepričan, da bo ob začetku poletnih počitnic na vrhu še kako živahno. »Večji obisk pričakujem že na praznični petek in pa seveda nato tudi v soboto, ko že tradicionalno gostimo priljubljeni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa. Se že veselim srečanja s starimi prijatelji. Doslej sem bil aktivno vpleten pri prav vseh dogodkih Pivovarne Laško na Vogarju,« se spominja Igor, ki poleg standardne kulinarične ponudbe obljublja še dobrote z žara in golaž iz kotla. 

Tudi žejni ne boste. Ob prihodu vas bo na naši stojnici čakala pijača dobrodošlice in pa praktično darilo, večnamenska rutica. Še več praktičnih nagrad si boste lahko »priborili« s sodelovanjem v zanimivih družabnih nagradnih igrah. Se vidimo, torej?

Naj dodamo še, da so vse poti na vrh urejene in brezhibne (to nam je potrdil Igor, ki je tudi markacist). Poudariti pa velja še, da Bohinj v času poletne sezone (med 19. junijem in 26. septembrom 2021) nudi organizirane brezplačne javne prevoze. Relacije in vozni red najdete na tej povezavi.

 

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.