Gremo v hribe
Menu

Koča na Loki pod Raduho

Izleti

Koča na Loki pod Raduho se nahaja v zgornjem delu planine Loka, na vzhodnem pobočju Raduhe, tik nad gozdno mejo. Odprta je od začetka junija do konca septembra, maja in oktobra pa ob sobotah, nedeljah in praznikih. Z njo upravlja PD Luče.

Nadmorska višina:

1534 m

Območje:

Savinjske Alpe

Izhodišče:

Planina Vodol

Trajanje pohoda:

1 h

Dostop

Ne glede na to ali boste prihajali po avtocesti iz smeri Ljubljane ali Maribora (izvor Šentrupert) ali pa boste ubrali pot čez Kamnik prek Kranjskega Raka in prelaza Volovjek, pot naj vas vodi do kraja Struge (s smeri avtoceste Lj-Mb 6 km za krajem Ljubno, s kamniške strani pa se od vasi Luče peljete proti Mozirju še približno 3 km). V kraju Struge vas bodo oznake za Raduho in Snežno jamo usmerile levo na ožjo ter sprva še asfaltirano cesto. V križiščih sledite oznakam za Snežno jamo. Cesta višje izgubi asfaltno prevleko. A vas kljub temu elegantno pripelje do planine Vodol. Parkirajte ob križišču, kjer se sredi levega ovinka v desno odcepi slabša cesta, ki vodi do zgornjega dela planine Vodol. Od tu do koče vas bo dobro označena planinska pot prek planinskih pašnikov in gozda v uri hoda pripeljala do vaše prve (ali zadnje) destinacije. Od Koče na Loki pod Raduho lahko svojo pot namreč nadaljujete na Malo ali Veliko Raduho, Jalovec ali Lanež.


Razgled

Z roba nad kočo se odpira prelep razgled proti jugu na Gornjo Savinjsko dolino in na gore nad njo. Razgled proti vzhodu zakrivajo bližnji vrhovi okrog planine Javorje. Od jugovzhoda do jugozahoda se v daljavi razprostira Menina planina in nekaj najbolj vzhodnih vrhov Savinjskih Alp nad Lučnico. Na zahodni strani se v bližini dviga Raduha, severno sta vrhova Lanež in Jelovec.
Koča na Loki pod Raduho se nahaja v zgornjem delu planine Loka, na vzhodnem pobočju Raduhe, tik nad gozdno mejo. Odprta je od začetka junija do konca septembra, maja in oktobra pa ob sobotah, nedeljah in praznikih. Z njo upravlja PD Luče. 

Ostali izleti

stol v2

Prešernova koča na Stolu

Izleti

Koča v zadnjih letih postala priljubljena destinacija lovilcev sončnih vzhodov in zahodov. Razgled z nekaj minut oddaljenega najvi…

Preberite več

Smohor 1mm

Planinski dom na Šmohorju

Izleti

Planinski dom Šmohor stoji na jasi, tik pod temenom na vzhodni strani zaobljenega vrha Šmohor. Številne pohodnike in kolesarje poleg odlične gostinske ponudbe planinskega doma in prostranega travnika, ki najmlajšim ponuja poligon vragolij, vabi tudi cerkvica sv. Mohorja, katere starost sega v davno sredino 15. stoletja.

Preberite več

Planina Duplje

Planinski dom pri Krnskih jezerih

Izleti

Če je katero visokogorsko jezero morda lepše, pa zagotovo ni višje ležeče in večje kot je Krnsko. 20 min hoje pod njim se nahaja ena najbolj obiskanih slovenskih planinskih postojank, Planinski dom pri Krnskih jezerih.

Preberite več

Bogatin v2

Koča pod Bogatinom

Izleti

Bohinjski konci vedno navdušijo. Okoliške planine in vrhovi so posejani s pastirskimi in planinskimi postojankami, kar jih dela še toliko bolj privlačne. Ena med njimi je Koča pod Bogatinom, ki stoji v prostrani kotlini s planino »Na Kraju«, ki ima osrednjo lego na prehodu s Spodnje na Lepo Komno. In tam je res lepo!

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.