Gremo v hribe
Menu
Slika1

V hribe na zabavo!

6 maj • Dogodki

Planinski dom na Jančah (25. maj) – Planinski dom na Boču (8. junij) – Vojkova koča na Nanosu (22. junij) – Dom na Šmohorju (13. julij) – Dom na Uršlji gori (10. avgust) – Nordijski center Planica (31. avgust)

Pred nami je že 15. sezona gibanja Laško Gremo v hribe. Tako kot lani se bomo s podporo Planinske zveze Slovenije in ekipama Aktuala in Veseljaka  tudi letos od maja do konca avgusta družili na šestih izbranih lokacijah. Za nepozabno hribovsko zabavo bodo na vsakem dogodku skrbeli kar trije izvrstni glasbeni izvajalci, včasih pa še kakšen več... Vnovič se nam torej obeta super sezona z več kot dvajsetimi koncerti uveljavljenih slovenskih glasbenikov in mnogimi novostmi ter presenečenji!

Plesali in peli bomo ob kočah na nadmorski višini okrog 1000 metrov in razgledih, ki jemljejo dih, ter uživali na več kot 20 edinstvenih glasbenih dogodkih! Super, kajne?

Letos s programom začnemo še nekoliko prej, ob 9.30 uri, a ravno dovolj zgodaj, da bo vaš vzpon prijeten in se vam ne bo preveč mudilo. Naše hostese bodo z vami ob prihodu na vrh nazdravile z že tradicionalno pijačo dobrodošlice - Laškim 0,0. Vse do 14. ure boste lahko sodelovali tudi v številnih zabavnih animacijskih igrah in se ob okusni, domači kulinariki in hladnem Laškem pivu družili z vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine, Aktualovimi in Veseljakovimi voditelji ter drugimi legendarnimi gosti. Se vidimo v hribih!

Kdaj? Kje? Kdo nas bo zabaval?

Datumi, lokacije in glasbeni gostje #gremovhribe zabav:
sobota, 25. 5. 2024, od 9:30 do 14:00PLANINSKI DOM NA JANČAH (792 m)
Glasbeni gostje: ŠPELA GROŠELJ, MIRAN RUDAN, ANSAMBEL POGUM
sobota, 8. 6. 2024, od 9:30 do 14:00PLANINSKI DOM NA BOČU (658 m)   
Glasbeni gostje: NATALIJA VERBOTEN, SKaTER, ANSAMBEL PETAN  
sobota, 22. 6. 2024, od 9:30 do 14:00VOJKOVA KOČA NA NANOSU (1240 m)  
Glasbeni gostje: REBEKA DREMELJ, VILI RESNIK, ANSAMBEL VIHARNIK & VESELJAKI
sobota, 13. 7. 2024od 9:30 do 14:00DOM NA ŠMOHORJU (784 m) 
Glasbeni gostje: SAŠA LENDERO, DEJAN DOGAJA BAND, GADI
sobota, 10. 8. 2024, od 9:30 do 14:00DOM NA URŠLJI GORI (1680 m) 
Glasbeni gostje: ALYA, MARKO VOZELJ, ANSAMBEL JUHEJ
sobota, 31. 8. 2024, od 9:30 do 15:00NORDIJSKI CENTER PLANICA (926 m)
Glasbeni gostje: NUŠA DERENDA, ANDREJ ŠIFRER, SLOVENSKI ZVOKI

Povabite prijatelje na pivo in planinsko malico ter postanite del legendarne #gremovhribe skupnosti!

Z dvanajstimi žigi do naziva AMBASADOR LAŠKO GREMO V HRIBE in lepe nagrade!

Za osvojitev prestižnega naslova in nagrade morate v obdobju od 25. 5. do 31. 8. 2023 zbrati 12 različnih žigov. Pet žigov zberete na petih od šestih organiziranih dogodkov, ostalih sedem pa iz poljubnih hribovskih lokacijah. Na vsaki lokaciji v kartonček »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2024«  odtisnete žig in napišete ime koče. Edini obvezni žig je z zadnjega dogodka v Planici, kjer osebno (z lastnim kartončkom in veljavnim osebnim dokumentom) prevzamete tudi nagrado. Kasnejši prevzem nagrad ne bo mogoč. Kartonček bo na voljo na prvem letošnjem dogodku (Janče, 25. 5. 2024), nato pa v naslednjih dneh še v ostalih planinskih kočah Zlatorogove transverzale. Podrobnejše informacije o zbiranju žigov najdete na tej povezavi.

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev PZS, SloPak, Talum, Impol in KOV v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove. Projekt je del širše iniciative okoljevarstvenih prizadevanj znamke Laško, s ciljem ozaveščanja o pomembnosti skrbi za čistejše okolje in dviga splošne kulture tem področju. V letošnji sezoni bomo tako v slovenskih hribih in dolinah zbirali prazne pločevinske, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje! 

 

Oglejte si, kako smo se imeli lani:

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.