Gremo v hribe
Menu
sesona2020 01

S pravimi sopotniki je vsaka pot lažja

22 junij • Dogodki

Družba kot celota s pogruntavščinami digitalne tehnologije postaja vedno bolj povezana, ljudje pa … ljudje pa ne ravno.

Družba kot celota s pogruntavščinami digitalne tehnologije postaja vedno bolj povezana, ljudje pa … ljudje pa ne ravno. Zato se v Pivovarni Laško s projektom Gremo v hribe že enajsto leto prizadevamo, da oživljamo pristno druženje, spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa, zdravemu in odgovornemu načinu življenja ter krepimo vrednote, ki nas delajo boljše posameznike. Da skupaj pripomoremo k boljši družbi v kateri živimo. Letos z Društvom za nenasilno komunikacijo in Društvom SOS.

Sliši se »zlajnano«. »Floskule«. A če delaš srčno in iskreno, nam ne zamerite, da si drznemo reči, da s spodbujanjem ljudi k hoji v hribe in preživljanju kvalitetnega časa v naravi, delamo za dober namen in zdravo življenje. V desetih letih smo že toliko prehodili, da je čas, da se lahko tudi pohvalimo. Tisti, ki ste že bili z nami, veste o čem govorimo. Vse ostale vabimo, da nas spremljate in letos kmalu, čim prej bo to možno, obiščete eno od Zlatorogovih točk. Na kakšen način se bomo družili letos je še vedno zavito v tančico korona skrivnosti. Do takrat vas bomo z vsebinami preko spleta spodbujali in motivirali, da boste naše dogodke pričakali v dobri kondiciji. Fizični in psihični.

Letos smo svoje moči združili z Društvom za nenasilno komunikacijo in Društvom SOS. Njim bomo v letošnji sezoni poklonili donacijo in se skupaj z njimi podali na pot, ki tudi tokrat pelje k (še) lepšemu jutri. Zaveza nenasilju v kakršni koli obliki nas bo vodila na pot iskanja, oživljanja in krepitve vrednot, ki vodijo k človečnosti, ljubezni in človeškemu bratstvu. Utopija? Ne.
 
Gibanje namreč predstavlja pomemben del človekovega življenja. Je sestavni del kakovosti našega vsakdana in pomembno sredstvo, ki uravnava celovito ravnovesje človeka. Koristni učinki ukvarjanja s telesno vadbo vplivajo na motivacijo za doseganje pomembnih življenjskih ciljev ter ustreznega vrednotnega sistema, kot pomoč pri zmanjševanju stresa, (ponovnemu) vključevanju v socialno življenje, iskanju smisla, ima terapevtski učinek na psihosomatske težave in pripomore k dušnemu balansu, po katerem vsi hrepenimo. Hkrati pa je skrajno pomembno, da otrokom že od malega privzgajamo pozitiven odnos do telesne aktivnosti. Izkušnje iz otroštva namreč določajo, kakšen bo odrasel človek.

#gremovhribe je zato apel boljšemu življenju!

V času, ki ga s prijatelji, partnerjem in/ali otroki preživimo v naravi, nam to nudi igrišče možnosti za osebnostno rast. To pride spontano. Seveda. Kljub temu bomo s partnerji projekta Društvom za nenasilno komunikacijo in Društvom SOS z vami delili trike in taktike, s pomočjo katerih bomo lahko skupaj še bolj zavestno delali na sebi, postajali (še) boljši ljudje in s tem posredno vplivali na boljšo, strpnejšo in srčnejšo družbo.
 
Vloga učiteljev pri promociji gibanja je izjemno pomembna. Sploh če želimo sistemsko razviti vrednoto gibanja in ustvarjanja funkcionalnih, zdravih posameznikov. Zato sta nam letošnja sopotnika, Društvo SOS in Društvo za nenasilno komunikacijo v veliko čast in ponos.
 
Pot po kateri stopamo je dolga. Predvsem pa strma. Mestoma prepadna, verjamemo, da tudi zelo izpostavljena. A vsekakor vredna truda. Razgled z vrha bo legendaren!

Ostanite z nami, spremljajte nas. Srečali se bomo. Kmalu. Do takrat nas berite. Za začetek vam polagamo na srce: odprite ga! Lepše se čuti, lepše se vidi, lepše se povezuje in s prav takšnim, odprtim, je svet prijaznejši. In pot lažja.
 
#VarimoBoljšiSvet

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.