Gremo v hribe
Menu
DSC 0182 tiny v2

Mirna gora: pestro praznično vzdušje

17 avgust • Dogodki

Na praznično soboto je bil Dom na Mirni gori v Beli krajini zelo dobro obiskan. Kot pravi oskrbnica Jožica Šavor, je sicer bolj mirno. Številni pohodniki, gorski kolesarji in tudi tisti, ki so se na vrh pripeljali z jeklenimi konjički, so bili deležni naše 0,0% pijače dobrodošlice.

Veseli smo bili vsakega nasmeha in komplimenta, podpisa v Knjigo zaveze za strpno in solidarno družbo ter prostovoljnega prispevka za unikatni spominski kozarec.

Iztok in Mirela sta z ameriško staffordshirsko terierko Zojo prišla od doma, s Petrove vasi.  ˝Sva redna gosta, tudi pozimi. Vzpenjava se približno dve uri. Hrana je vrhunska, razgledi lepi. Sami plusi,˝ je navdušen Iztok.

DSC 0235

Niko in Jasna iz Metlike se na vrh praviloma povzpneta iz Vrčice, za kar potrebujeta dobro uro. ˝Danes sva prvič po petih letih ubrala krajšo, petindvajsetminutno različico iz Planine, saj je žena noseča. Ta krajša različica je primerna tudi za družine z majhnimi otroki,˝ svetuje Niko, ki je na vrhu vsak vikend bodisi peš bodisi s kolesom.

DSC 0228

Marko je na Mirno goro prikolesaril iz Črnomlja. ˝Dobri dve uri, lepa tura. Super je, priporočam! ˝  Marko že dolga leta živi v Ihanu pri Domžalah, tam s kolesom največkrat zagrize v klance proti Dobenem nad Trzinom in Krvavcu, se pa vedno znova rad vrača v domači Črnomelj. 

DSC 0223

Mojca in Jože iz Uršnih sel pri Novem mestu se pogosto odpravita na Mirno goro. ˝Danes sva se povzpela iz Vrčic. Rada izkoristiva lep dan. Z razgledi na vrhu in občutki, ko se vrneš domov, je trud poplačan,˝ se strinjata Mojca in Jože.

DSC 0218

Irena in Božo iz Pustega Gradca v Beli krajini sta redna gosta Doma na Mirni gori. Na vrh se povzpneta vsaj dvakrat tedensko. V zadnjih desetih letih sta zabeležila že okrog 1300 vzponov. ˝Tako vzdržujeva kondicijo za najine vzpone v Alpah,˝ pravi Irena, ki pohodnikom priporoča, da z Mirne gore pot nadaljujejo do smučišča Gače. ˝Zelo lepa pot, približno eno uro hoda vam bo vzela, ˝ priporoča učiteljica, ki je z možem Božom obiskala že skorajda vse koče in domove s seznama Gremo v hribe. Na eni izmed poti sta že srečala tudi medveda, Irena ga je celo ujela v foto objektiv.

DSC 0165 v2

Ana, David, Iztok in Miha so druščina iz Črnomlja, ki se občasno povzpne na vrh Mirne gore in uživa v čudovitem razgledu na Belo krajino. Tokrat so pripešačili iz smeri Planina. ˝Dobre pol ure hoda nam je vzelo. Obiskali pa smo prijateljico Kristino, ki tu opravlja delo hostese pri vašem projektu, ki smo ga zato spoznali tudi mi in smo planinski dom že podprli z nakupom unikatnih kozarcev,˝ pravi Miha, ki je med četverico najbolj navdušen planinec, saj je že štirikrat osvojil Triglav. Član semiškega planinskega društva je navdušen tudi na Nanosom in Veliko planino ter vrhovi v Karavankah.

se ena

zadnja

Ženski del družine Turšič iz Borovnice se je na Mirno goro povzpel prvič. Projekt Gremo v hribe dobro poznajo, saj pogosto zaidejo v hribe. ˝Škoda, da sem za las zgrešila druženje z rokometaši RK Celje Pivovarna Laško. Tudi sama namreč treniram rokomet in bi jih z veseljem spoznala že danes,˝ je v imenu družine spregovorila Julija (skrajno desno).

DSC 0246

Z nami so bili tudi Kristjan Horžen, Matic Grošelj in Tobias Cvetko iz RK Celje Pivovarna Laško. Več na tej povezavi.

prazna

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.