Gremo v hribe
Menu
21e v2

Sončne Janče ob zabavi z legendami pokale po šivih

29 maj • Dogodki

S soncem obsijane Janče so minulo soboto ponudile idilično kuliso legendarnemu vstopu v novo, že 15. izvedbo največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe. In če se po jutru dan pozna ter po premieri sezona, nas letos čaka polno dih jemajočih razgledov, čudovitih doživetij, nepozabnih zabav, nalezljive energije… in kopica presenečenj!

Spektakularni začetek 15. sezone Laško Gremo v hribe

S soncem obsijane Janče so minulo soboto ponudile idilično kuliso legendarnemu vstopu v novo, že 15. izvedbo največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe. In če se po jutru dan pozna ter po premieri sezona, nas letos čaka polno dih jemajočih razgledov, čudovitih doživetij, nepozabnih zabav, nalezljive energije… in kopica presenečenj!

Ekipe Gremo v hribe, Aktuala in Veseljaka, ki so se na prijetno pot skozi neokrnjeno naravo podale že zarana, v letošnji sezoni obljubljajo polno presenečenj!

Že prvo je hribolazce doletelo ob samem začetku, ko je uvodnega iz vrste šestih dogodkov na slovenskih vrhovih s čutno interpretacijo državne himne svečano odprla Aktualova voditeljica in pevka Tamara Goričanec

Začetnemu šoku in presenečenju je sledil navdušen aplavz, mesto na odru pa so že zasedli člani Ansambla Pogum in pričarali pravo hribovsko vzdušje.

Zabavni program v hribih tudi letos povezujejo nepogrešljivi komentator športnih prireditev in dolgoletni ambasador projekta Gremo v hribe Gregor Janežič, srčni veteran Dean Windisch z Aktualovo Galamo in navihana Veseljakinja Nina Cestnik Pavlič s Petkovo pumpo, ki so najprej predstavili Leo Mederal Gams, nov obraz in prvo ambasadorko tega pohodniškega gibanja ter okoljevarstvenega projekta Laško Bivak za bele vrhove, v okviru katerega bo Pivovarna Laško s podporo Planinske zveze Slovenije in skupaj s partnerji SloPak, Talum, Impol in KOV iz aluminija zbranih pločevink prihodnje leto postavila tri bivake v slovenskih gorah.

Projekt Laško Bivak za bele vrhove – vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. Vsaka pločevinka šteje!

Udeleženci so izkoristili priložnost za fotografiranje z ambasadorko letošnje sezone, priljubljeno voditeljico Leo Mederal Gams iz oddaje Potep z Leo.

Priljubljena voditeljica oddaje Potep z Leo na Aktual TV in TV Veseljak Golica pa še zdaleč ni bila edina novost, saj so pri Laškem letos v hribe povabili še dve v Sloveniji rojeni kultni znamki – z Alpino so pohodnikom predstavili unikaten, usnjen, retro gojzar, izdelan posebej za Laško Gremo v hribe, Elan pa je zbranim omogočil testiranje alternativnega in okolju prav tako prijaznega načina osvajanja vrhov s svojimi naprednimi, električnimi kolesi linije Mantis.

Še pred nastopom priljubljene Špele Grošelj, ki so jo s prošnjami za avtograme in spominske fotografije najtežje pričakali in bili še posebej veseli najmlajši, je v družbi oskrbnika Dušana sodček s hmeljevim napitkom odprl njegov znameniti varilec, odet v tradicionalno zeleno nošo laških pivovarjev.  

˝Tu je milina˝ in ˝sonce v raju,˝ kot je na svetovni premieri svoje tako zelo sveže skladbe, da sploh še nima naslova, ob nežnem pozibavanju zadovoljnega občinstva zapela očarljiva, atomična Špela, je najbolje opisovalo vreme in občutke na vrhu tega, s 784 metri najvišjega ljubljanskega hriba

Da hrib sploh ni ljubljanski temveč litijski, pa se je kasneje na odru malce v šali, malce zares za domačo Litijo zavzel legendarni košarkar Dušan Hauptman, ki je za svojo bogato športno zapuščino slovenskemu narodu v imenu Pivovarne Laško, nosilca tega pohodniškega projekta, prejel posebno priznanje Laško Legenda. Legendarnemu ostrostrelcu ˝Duletu Trici˝, ki je pred 30 in več leti rešetal mrežice največjih evropskih klubov, so se na odru pridružili še sin njegovega nekdanjega soigralca Toneta, predstavnik KZS ter naš zlati košarkar iz Carigrada 2017 Gašper Vidmar v spremstvu dela mladinskega pogona lokalnega košarkarskega kluba Janče, kjer je Gašper svojo športno kariero pričel, njegov oče pa zaključil. Poleg košarkarjev pa je polne Janče z odra pozdravil še predstavnik OKS-ZŠZ in naš najmlajši olimpijec iz Pekinga 2022, biatlonec Lovro Planko.

Po fotografiranju športnih navdušencev s svojimi včerajšnjimi in jutrišnjimi športnimi junaki je kot znamenita lokalna jagoda na torti ta prekrasen pomladni dan kronal nenadkriljivi Miran Rudan. In ko je neutrudno občinstvo tik pred koncem za bis Na nebo popeljal še drugič, se je zdelo, da so bile Janče že v devetih (nebesih). Kot nalašč, da je za piko pristavil še svojo najnovejšo – Amen.     

Srečni pohodniki so se s polnimi srci odpravili v dolino, stiski rok in objemi ob slovesih pa so napovedovali, da bo prihodnji teden na Štajerskem precej povratnikov, ki v misiji za laskavi naziv ambasador gibanja Laško Gremo v hribe 2024 pridejo že po drugi žig in novo dozo najboljše hribovske zabave. Se vidimo 8. junija od 9:30 dalje na Boču!

V videu poglej kako smo se imeli na Jančah!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.