Gremo v hribe
Menu
IMG 20200108 WA0007 v2

Ste že srečali Tinko Planinko?

11 maj • Planinske vsebine

Mi že. Z eno smo tudi prijetno poklepetali. Pa vi?

Najbrž. Ker ne gre zgolj za eno planinko po imenu Tinka, pač pa več njih. Za Tinko Planinko je namreč večja skupnost deklet, ki so, tako kot mi, zaljubljene v naravo in hribe. Družijo se virtualno. Na Instagramu. Tukaj. Kot pravita prvi dami skupnosti, Ana in Kristina, so za njimi tudi že prvi uspešni poizkusi druženja v realnem svetu - v hribih. Ko bo čas dozorel, bo na vrsto prišel tudi prvi večji »event«!

Tinka Planinka se je v virtualnem svetu rodila jeseni leta 2018. Njena priljubljenost in prepoznavnost hitro raste, ta hip ima že več kot šestnajst tisoč sledilcev. »Sestra Ana, ki je velika ljubiteljica narave, hribov in gora je Tinkin IG profil odprla povsem spontano. Brez nekih ciljev. Pa je zaživel, se razživel in posledično so nama po glavi začele švigati različne ideje povezane z najino Tinko,« se začetkov in nato rasti spominja Kristina iz Zagorja ob Savi, ki živi in dela v prestolnici.

Tinkin »bazni tabor« je ostal in še vedno ostaja IG, čeprav se je preselila tudi na klasično spletno stran. »Postala je ambasadorka produktov, ki sva jih ponudili trgu. Enostavno čutiva, kaj je najinim planinkam všeč,« je odločna Kristina.

Poudarja, da sta še posebej ponosni na »uspešnici«, knjižici Planinska Zakladnica in pa Izletkanje po Sloveniji. V prvi je zbranih 150 slovenskih vrhov z najlepšimi razgledi in kotički za fotografiranje. Od Šmarne gore pa vse do Triglava. V drugi pa »bucket list« za več kot 150 izletov po Sloveniji. Med kupci teh dveh izdelkov je tudi vse več moških, saj v knjižicah najdejo uporabne namige. Kakšne? »Ja, kam zapeljati svojo Tinko,« se nasmeji Kristina, ki se s sestro Ano zadnji čas druži le virtualno. Ana je trenutno namreč na Novi Zelandiji, kjer spoznava tamkajšnje hribe. »Ko se vrne domov, se bova, če bodo okoliščine to dovoljevale, lotili novih izzivov in Tinkam ponudili še več,« načrtuje Kristina. Naša sogovornica ima v mislih skupne izlete, tečaje varne hoje v hribe in še kaj. Pod strokovnim vodstvom, seveda, a prilagojeno Tinkam, ki jih najbolje poznata prav z Ano. Pa naj ostane presenečenje kaj vse imata v mislih. Vsekakor nekoč tudi večji dogodek, srečanje Tink Planink.

IMG 20200608 213613

»Prostora za aktivnosti je še dovolj. Ogromno je deklet, ki bi si želele pohajkovanja po hribih v družbi sebi podobnih, pa pridobivanja znanja in tudi srečevanja ter druženja v okviru projektov s tradicijo, kot je vaš. Zelo dobro ga poznam. Lani sem na eno izmed lepih sobot poklepetala z vašo hosteso ob Kosijevem domu na Vogarju,« nas preseneti Kristina in doda, da bo »Gremo v hribe« spremljala tudi letos. Super! Skratka, drage Tinke, vsekakor vas obvestimo, ko otvorimo našo dvanajsto sezono. Že odštevamo …   

 

Ostale vsebine

Slika 1

Kdo so fantje in dekleta, ki skrbijo za najboljšo »telovadnico«?

21 junij, 2021 • Planinske vsebine

»Najboljša telovadnica je hrib!« je slogan, ki ga najdete na čudovitih majicah dvanajste sezone našega gibanja Gremo v hribe. Se s…

Preberite več

Najboljša telovadnica je »gmajna«!

23 maj, 2021 • Planinske vsebine

Osnovnošolska mladina in hoja v hribe. Najpogostejše prve asociacije? Presenetljivo velikokrat govorimo o najmanj zmerni zadržanosti. Precej bolj redko pa o iskrenem navdušenju. Seveda vzorec naših anketirancev ni dovolj velik in reprezentativen, da bi lahko prišli do nekih relevantnih zaključkov. Morda pa gre zgolj za stereotip? Izkušnje in posledično mnenja so različna.

Preberite več

Pes kot hribovski sopotnik

19 maj, 2021 • Planinske vsebine

»Tjarampadadi, nobenih skrbi, srečo imaš na vrvici!« Vsi poznamo to pesem iz legendarnega slovenskega mladinskega filma. Pa zapisana misel iz refrena drži tudi v hribih? Smo s pasjimi hribovskimi sopotniki na višjih nadmorskih višinah zares lahko povsem brezskrbni? So bolj strmi nakloni za naše štirinožne prijatelje lahko prestrmi? So skalnate površine primerne za pasje tačke ali je bolje, da skakljanje po meliščih prepustimo avtohtonim živalim gorskega sveta?

Preberite več

Terase so odprte, držite pesti za lepo vreme!

2 maj, 2021 • Planinske vsebine

Tako imenovana nova realnost nas je za nekaj časa spremenila v uporabnike »to go« storitev. Po kavi nam je zadišalo v avtomobilu, privoščili smo si jo, se ve, kar na poti. Saj ne, da okus ne bi bil pravi, pa tudi lepe misli z embalaže so marsikomu polepšale jutro. A vsi vemo, da je užitek neprimerljivo večji, ko na, s soncem obsijani terasi, spijemo prvo jutranjo kavico.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.