Gremo v hribe
Menu
IMG 20200108 WA0007 v2

Ste že srečali Tinko Planinko?

11 maj • Planinske vsebine

Mi že. Z eno smo tudi prijetno poklepetali. Pa vi?

Najbrž. Ker ne gre zgolj za eno planinko po imenu Tinka, pač pa več njih. Za Tinko Planinko je namreč večja skupnost deklet, ki so, tako kot mi, zaljubljene v naravo in hribe. Družijo se virtualno. Na Instagramu. Tukaj. Kot pravita prvi dami skupnosti, Ana in Kristina, so za njimi tudi že prvi uspešni poizkusi druženja v realnem svetu - v hribih. Ko bo čas dozorel, bo na vrsto prišel tudi prvi večji »event«!

Tinka Planinka se je v virtualnem svetu rodila jeseni leta 2018. Njena priljubljenost in prepoznavnost hitro raste, ta hip ima že več kot šestnajst tisoč sledilcev. »Sestra Ana, ki je velika ljubiteljica narave, hribov in gora je Tinkin IG profil odprla povsem spontano. Brez nekih ciljev. Pa je zaživel, se razživel in posledično so nama po glavi začele švigati različne ideje povezane z najino Tinko,« se začetkov in nato rasti spominja Kristina iz Zagorja ob Savi, ki živi in dela v prestolnici.

Tinkin »bazni tabor« je ostal in še vedno ostaja IG, čeprav se je preselila tudi na klasično spletno stran. »Postala je ambasadorka produktov, ki sva jih ponudili trgu. Enostavno čutiva, kaj je najinim planinkam všeč,« je odločna Kristina.

Poudarja, da sta še posebej ponosni na »uspešnici«, knjižici Planinska Zakladnica in pa Izletkanje po Sloveniji. V prvi je zbranih 150 slovenskih vrhov z najlepšimi razgledi in kotički za fotografiranje. Od Šmarne gore pa vse do Triglava. V drugi pa »bucket list« za več kot 150 izletov po Sloveniji. Med kupci teh dveh izdelkov je tudi vse več moških, saj v knjižicah najdejo uporabne namige. Kakšne? »Ja, kam zapeljati svojo Tinko,« se nasmeji Kristina, ki se s sestro Ano zadnji čas druži le virtualno. Ana je trenutno namreč na Novi Zelandiji, kjer spoznava tamkajšnje hribe. »Ko se vrne domov, se bova, če bodo okoliščine to dovoljevale, lotili novih izzivov in Tinkam ponudili še več,« načrtuje Kristina. Naša sogovornica ima v mislih skupne izlete, tečaje varne hoje v hribe in še kaj. Pod strokovnim vodstvom, seveda, a prilagojeno Tinkam, ki jih najbolje poznata prav z Ano. Pa naj ostane presenečenje kaj vse imata v mislih. Vsekakor nekoč tudi večji dogodek, srečanje Tink Planink.

IMG 20200608 213613

»Prostora za aktivnosti je še dovolj. Ogromno je deklet, ki bi si želele pohajkovanja po hribih v družbi sebi podobnih, pa pridobivanja znanja in tudi srečevanja ter druženja v okviru projektov s tradicijo, kot je vaš. Zelo dobro ga poznam. Lani sem na eno izmed lepih sobot poklepetala z vašo hosteso ob Kosijevem domu na Vogarju,« nas preseneti Kristina in doda, da bo »Gremo v hribe« spremljala tudi letos. Super! Skratka, drage Tinke, vsekakor vas obvestimo, ko otvorimo našo dvanajsto sezono. Že odštevamo …   

 

Ostale vsebine

F 570

Florijani osvojili Triglav, pridejo tudi v Planico

14 avgust, 2022 • Planinske vsebine

Florijani so najbolj zvesti navijači Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Naslednje leto bodo praznovali že trideseto obletnic…

Preberite več

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

24 december, 2021 • Planinske vsebine

Prihaja čas, ko si v beležnice in na koledarje z letnico 2022 zapisujemo novoletne zaobljube. Psihologi pravijo, da so le-te večinoma preveč splošne in se jih zato, tako statistika, po pol leta drži samo še slaba polovica. Zaobljube naj bodo torej konkretne. Natančno opredelite, kaj želite doseči in spremeniti. Mi imamo za vas zelo konkreten predlog. Sprejmete naš izziv?

Preberite več

Gremo v Bovec?

22 december, 2021 • Planinske vsebine

Kam vas bo odneslo naslednji teden? Severno-zahodni del Slovenije z dolino Trente je za osvajalce belih vrhov vsekakor vedno zelo zanimiv. Visoki Kanin, Prestreljenik, Rombon, pa Svinjak, Polovnik in Golobar bodo cilji najbolj izkušenih. Prav vsi, tudi tisti manj izkušeni, pa bodo pozno popoldan in zvečer lahko uživali na bovškem festivalu filmov o naravi in športih v njej. Kje? V Kulturnem domu Bovec, ki bo od torka 28. do četrtka 30. decembra gostil Bovec Outdoor Film Festival (BOFF).

Preberite več

Gremo v kino!

14 oktober, 2021 • Planinske vsebine

V kongresnem centru bavarskega Münchna se je 12. oktobra s premiero in otvoritvenim dogodkom pričel jubilejni, dvajseti »European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.)«. Uprizoritev filma v katerem je predstavljenih sedem spektakularnih »outdoor« dogodivščin poteka v trinajstih evropskih državah. Tudi pri nas! Slovenska premiera je bila na sporedu dva dni po nemški, še šest priložnosti za ogled pa imate konec meseca novembra.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.