Gremo v hribe
Menu
Tamar 60719

Ne bodi kot drugi. Odpelji me v goro. In pozabi Silvestra?

22 junij • Planinske vsebine

Tisti čas je. Ko se pričakovanje »novega« odene v nostalgično tančico preteklega. Vsega tistega, kar smo ustvarili v letu, ki se izteka. Vsi po malo pogledujemo nazaj, se oziramo za priložnostmi, ki so nam spolzele med prsti in izpod nog, tistimi, ki so nam spodnesle tla in iščemo tiste, ki bi popravile zamujeno.

Tisti čas je. Ko se pričakovanje »novega« odene v nostalgično tančico preteklega. Vsega tistega, kar smo ustvarili v letu, ki se izteka. Vsi po malo pogledujemo nazaj, se oziramo za priložnostmi, ki so nam spolzele med prsti in izpod nog, tistimi, ki so nam spodnesle tla in iščemo tiste, ki bi popravile zamujeno.

 

A kakor koli obrnete in pogledate, vse je točno tako kot mora biti. Na svojem mestu. Nikamor se ne mudi. Ne po darila, ne na »obvezna« decembrska druženja, ne pod lučke in ne v gnečo. Čas je le, da postojite in se zazrete vase. Se vse leto družite s tistimi, ki jih imate radi, se sprehajate pod zvezdnimi lučkami kar tako, uživate, se vsak dan učite in, ali uspete sleherni dan posipati s ščepcem prazničnega prahu?

Izjemno  leto je za nami. V deseti sezoni smo skupaj oziroma v imenu vseh obiskovalcev naših planinskih dogodkov zbrali 10.000 eurov za Gorsko reševalno zvezo Slovenije. Kot smo ga postlali, z zvrhano mero prehojenih poti, prijetnih druženj in dobrih dejanj, bi ga radi tudi zaključili. Da bo tudi novo toplo, mehko in začinjeno z ljubeznijo vseh vrst.

Naj bo december nežen z vami in vi do sebe. Ne hitite, ne podlezite noriji. Ne planirajte in ne igrajte se s pričakovanji. Pustite jim svojo pot, vi pa uberite sebi lastno. Pozimi so odprte tudi nekatere planinske koče in po možnosti obdane s snegom nudijo trenutke, kjer se vse postavi na svoje mesto. Intima zimske krajine, kjer zamolkla tišina igra najlepše melodije, tam, kjer se prešernost narave sreča z odprtimi srci, tam, kjer ni hrupa piromanije, tam, kjer je stisk roke iskren in pogled vedno iskriv. Tam, kjer mestno penino zamenja trk vrčka. A le, če v koči tudi prenočite. Preverite, katere so odprte in nudijo to legendarno doživetje. Toplo priporočamo. Vendar še bolje: naredite si svoje novo leto. Ki ni nujno 31. decembra. Ne izzivajte usode, ustrezno se opremite, ne precenjujte svojih sposobnosti in ne podcenjujte zime.

V prihajajočem letu pa vam ekipa #gremovhribe želi tudi, da prejemate in vračate dobro, da skrbite za svoje zdravje, da se veliko gibate, da v aktivnosti v naravi vključujete vse družinske člane in da bo vaše srce veselo in prešerno. Ker le takšni smo lahko vedno boljši. In ker le takšni lahko vračamo družbi in jo s skupnimi močmi še naprej spreminjamo na bolje. Za kar koli že. Želimo vam tudi varnega koraka in veliko raziskovanj, hribskih in srčnih. Bodite odločni in pogumni. Sezite po zvezdah. Ne bodite kot drugi. Bodite »legenda«.

Ostale vsebine

gozdek1 v2

Gozdni pobeg

2 november, 2020 • Planinske vsebine

Deželi vlada jesen. Narava je odeta v svoje najlepše barve, kot bi doživljala vrhunec z ognjemetom žarečih odtenkov, preden se bo ...

Preberi več

Dr. Stojan Burnik: »Postopnost, znanje in odgovornost so ključ za uspeh. Tudi v hribih!«

26 oktober, 2020 • Planinske vsebine

Bilo je na eno izmed lepih avgustovskih sobot. Na Smrekovcu. Z ženo in prijatelji je bil že velikokrat v tamkajšnjem planinskem domu ...

Preberi več

Pobarvan Kras

12 oktober, 2020 • Planinske vsebine

Deželo je obarvala jesen. Jesensko deževje in nekje v višinah ponekod že sneg so nas prepričali, da poiščemo izletniško planinsko alternativo. Našli smo jo na Krasu, kjer naj bi bila jesen še posebej čarobna in ugotovili: prav imajo!

Preberi več

V hribe pozimi

28 september, 2020 • Planinske vsebine

Gore in hribi so pozimi mirni in tihi. Ožarjeni se svetlikajo na obzorju in vabijo, da se odtrgamo iz zavetja toplih hiš in podamo na nepozabno avanturo. A z začetkom zimske sezone se hribi lahko iz raja na zemlji spremenijo v pekel, če za vzpon nismo ustrezno poučeni, pripravljeni in opremljeni.

Preberi več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.