Gremo v hribe
Menu
DD 1170

V soboto bo »dogajalo« na Ruški koči!

16 maj • Dogodki

Kaj napoveduje Dejan?

Pred nami je štirinajsta sezona gibanja Gremo v hribe. Skupaj z ekipama Aktuala in Veseljaka se bomo družili na šestih izbranih lokacijah. Od maja do konca avgusta. Za nepozabno hribovsko zabavo bodo na vsakem dogodku skrbeli kar trije glasbeni izvajalci. Obeta se nam torej super sezona s kar osemnajstimi koncerti uveljavljenih slovenskih glasbenikov. Začnemo to soboto na Ruški koči, kjer nas bodo zabavali Natalija Verboten, Modrijani in pa gost današnjega pogovora, Dejan Dogaja. Poskočni Laščan je bil lani z nami na Šmohorju in nato še ob oziroma v Mariborski koči. Z njim nam je bilo – kljub dežju – na Pohorju nenormalno lepo. Prav nič ne dvomimo, da bo tudi letos tako!   

Kako dobro poznate prizorišče prve letošnje »gremovhribovske« zabave, RUŠKO KOČO?

Tam še nisem bil, tako da sem še toliko bolj v pričakovanju novega unikatnega dogajanja v hribih. Štajerska, skočite na Ruško in naj dogaja do konca! Ker je Ruška koča zelo blizu Mariborske koče, kjer je bilo lani vzdušje odlično, ne dvomim, da bo ta pristna energija prisotna tudi letos. Z Veseljakom & Aktualom, Natalijo in Modrijani ter gostujočimi športniki iz Zlatorogove družine nam bo zagotovo nenormalno lepo! Kaj več o samem dogajanju vam bom zaupal v pogovoru na radiu Aktual ta petek ob 13. uri. ___________________________________________________
Dobro je vedeti: RUŠKA KOČA je najstarejša pohorska postojanka. Vse potrebne informacije o prizorišču naše prve letošnje zabave v hribih z opisom dostopov najdete na tej povezavi našega partnerja, Planinske zveze Slovenije.
___________________________________________________

Kam sicer najraje zahajate kot pohodnik?

Kot Laščan seveda zelo dobro poznam Šmohor, moj priljubljeni vrh pa je Hum. Dviga se dobesedno nad mojo hišo. Naj se še pohvalim, tudi Triglav sem že osvojil.

Najvišji vrh, ki ste ga osvojili kot pohodnik? Kdaj in s kom?

Višje od Triglav še nisem bil. 2864 metrov torej. V enem dnevu »gor & dol«. V hribih je res lepo, bo potrebno čimprej ponoviti! Naš najvišji vrh sem osvojil v družbi dveh prijateljev. Eden izmed njih je frizer Marko iz Velenja, ki je pobudnik dobrodelne akcije »Odreži drugačnost«. Na vrhu me je tudi ostrigel, bilo je res krasno.

Pa najvišji vrh, ki ste ga osvojili v vlogi glasbenika?

Že omenjena lanska Mariborska koča, ki leži nekaj nad 1000 metri nadmorske višine. Letos bomo še višje, Ruška koča namreč leži 1250 metrov nad morjem. Ampak, brez skrbi. Dobro bom pripravljen na višino, saj imam dan prej »špil« ob najvišje ležečem slovenskem hotelu 1600 metrov nad morjem, na Krvavcu. Bi pa z veseljem igral še višje, na Kredarici na primer.

S čim se najraje okrepčate kot pohodnik po turi in s čim kot glasbenik po nastopu?

Vsekakor z Laškim. V gorah Laško Zlatorog 0,0. Po koncertu pa Burin.


Katera pesem je vaša prva asociacija na hribe?

»Od višine se zvrti« Vlada Kreslina oziroma njegove nekdanje skupine Martin Krpan, ki jo mlajši poznajo v priredbi Siddharte. To pesem zapojem na vseh koncertih, tudi na Ruški koči jo boste slišali.

Katero pesem boste kot prvo zaigrali v soboto?

Ona ljubi pomaranče. To je to! Nadaljeval bom z lastnimi skladbami in tudi skladbami drugih domačih izvajalcev.

Nastopili boste v družbi Natalije Verboten in Modrijanov. Katero pesem teh izvajalcev si najraje požvižgavate? S kom bi najraje posneli duet?

Natalijina »Dva policaja«, ker je na noge dvignila vso Slovenijo. Pa Modrijani? S Poskočnimi muzikanti, Cotom, Janom Plestenjakom in Modrijani smo posneli skladbo »Kok nam je luštn« in ta je tudi moja najljubša v izvedbi Modrijanov. Duet? Jaz sem kar za tercet!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.