Gremo v hribe
Menu
jf1 v2

Ujeli smo Jakova Faka

6 avgust • Dogodki

Na četrtem dogodku letošnje Zlatorogove transverzale ponosa, na pokljuški planoti, so bili naši osrednji gostje člani in članice slovenske biatlonske reprezentance.

Na četrtem dogodku letošnje Zlatorogove transverzale ponosa, na pokljuški planoti, so bili naši osrednji gostje člani in članice slovenske biatlonske reprezentance. Na poti od Rudnega polja proti Uskovnici in nato ob sami koči so pohodniki za rokav največkrat pocukali Jakova Faka. Nosilec dveh olimpijskih kolajn je bil tudi naša prva »tarča«. Ujeli smo ga ob pijači dobrodošlice.

 

Laško Malt ali Zlatorog 0,0?

Pa medalji Tadeja Pogačarja nazdravimo z Zlatorogom 0,0. Bravo, Tadej! Prepričan sem, da bo priložnosti za nazdravljanje ob uspehih naših športnikov v Tokiu še dovolj. Gremo skupaj po nove kolajne! (z Jakovom smo se pogovarjali 24.7., op.p.).

Olimpijske igre torej, tako kot ostale športne dogodke, po objavah na vaših profilih sodeč, pozorno spremljate?

Igre spremljam, a seveda zato ne izpustim prav nobenega treninga. Avgusta in septembra nameravam nastopiti tudi na nekaj poletnih preizkušnjah. Dopust je že »odkljukan«, naporen ritem priprav pa z veseljem popestrim z obiskom takšnih dogodkov kot je današnji ob Koči na Uskovnici. Sproščeno druženje na svežem zraku z reprezentančnimi kolegi in kolegicami ter navijači mi bo dalo nekaj dodatne energije za odločno nadaljevanje priprav.

Te morda vključujejo tudi kakšen hribovski podvig?

Tudi. Begunjščica in Prevala sta moja priljubljena cilja. Morda se letos srečamo še na katerem izmed dogodkov serije Gremo v hribe. Sicer pa sem si v knjižici danes ogledal spisek vseh lokacij Zlatorogove transverzale ponosa. Odkrivanje teh brezmejnih lepot hribov v Sloveniji pride na vrsto po zaključku športne kariere. Zagotovo.

Kaj pa hrvaški vrhovi? Namig za kakšen zanimiv vzpon na Hrvaškem?

Velja enako kot za slovenske. Tudi brezmejne lepote hrvaških hribov bom imel priložnost odkrivati šele po karieri.

Pa je Jakov že osvojil Nanos?

Po njegovih odgovorih sodeč še ne. Mi ga bomo jutri in sicer v družbi kar šestnajstih bivših slovenskih olimpijcev. Z nami bodo: Petra Robnik (alpsko smučanje), Lidija Kristančič, Tina Čarman in Daneja Grandovec (atletika), Jurij Tepeš, Ivo Zupan, Matjaž Debelak in Samo Gostiša (smučarski skoki), Tilen Sirše (sankanje), Franc Škerlj in Bojan Ropret (kolesarstvo), Izidor Šušteršič (deskanje na snegu), Jože Klemenčič (smučarski tek), Janez Marič (biatlon), Sašo Taljat (kanu), Matjaž Koželj (plavanje).

Bomo skupaj nazdravili košarkarskemu bronu? Držite pesti!
   

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.