Gremo v hribe
Menu
Nanos 1 v4

Rekreativni tekači, mladi smučarji, družina iz sosednje Hrvaške …

19 avgust • Dogodki

Vrhunski športniki so bolj ali manj stalnica naših dogodkov. Tu pa tam pa se nam pridružijo tudi, napovedano ali nenapovedano, organizirane skupine rekreativcev. Letos so bili na Nanosu z nami že drugič zapored člani in članice Športnega društva Tekači Vipavske doline.

Vrhunski športniki so bolj ali manj stalnica naših dogodkov. Tu pa tam pa se nam pridružijo tudi, napovedano ali nenapovedano, organizirane skupine rekreativcev. Letos so bili na Nanosu z nami že drugič zapored člani in članice Športnega društva Tekači Vipavske doline. Uživali so! Tako kot ostali pohodniki iz različnih delov Slovenije in tudi sosednje Hrvaške s katerimi smo klepetali ob Vojkovi koči.

Prepoznavni, v zelene tekaške majice odeti, člani in članice Športnega društva Tekači Vipavske doline so bili z nami že lani, prihod na Nanos pa so nam že pred poletjem napovedali tudi letos. Društvo, junija prihodnje leto bodo praznovali desetletnico obstoja, se seveda primarno posveča tekaškim treningom, občasno pa jih popestrijo s plavalnimi, kolesarskimi in pohodniškimi izleti. Organizirajo tudi zanimiva predavanja, opazimo jih lahko kot prostovoljce na različnih rekreativnih prireditvah. Skratka, zelo aktivni so. V njihovih vrstah je v tem trenutku okrog sto članov in članic. Na Nanosu smo pozdravili dobro tretjino.

»Nekaj naših članov je na vrh prikolesarilo, preostali smo se odpravili peš. Nekateri so del poti tudi tekli. Skratka, tako ali drugače na vrh. Vedeli smo, da ob koči lahko pričakujemo odlično vzdušje in nismo bili razočarani. Lep dan, dobra družba, uživali smo! Ekipa Gremo v hribe, čestitke za odlično izpeljan dogodek,« nam je komplimente namenila predstavnica društva Alenka Čadež Kobol, ki je močno vpeta tudi v organizacijo njihovega decembrskega tekaškega dogodka 100 ob Mrzli reki. »Prijave so odprte. Tekli bomo v soboto 11. decembra. Najdaljšo razdaljo bodo pretekli tekači na 100 kilometrov in bo veljala za Državno prvenstvo Slovenije. Odprte so tudi prijave na 75 in 50 kilometrov. V 5-članskih štafetah pa vsak član teče 20, 15 ali 10 kilometrov. Dobrodošli, kot tekači ali navijači,« v Ajdovščino vabi Alenka in obljublja, da se morda že letos znova vidimo na katerem od naših dogodkov. Se že veselimo ponovnega snidenja!

Z dogajanjem na Nanosu pa je bila zelo zadovoljna še ena Alenka. Alenka Bratož, predstavnica Smučarskega kluba Kalič Postojna je na vrh pripeljala četico mladih alpskih smučarjev. »Lep dan, združili smo prijetno s koristnim. Trening in hkrati druženje v naravi. Lepa dodana vrednost pa bo srečanje z olimpijci. Mladim to zelo veliko pomeni,« nam je zaupala Alenka, ki je na napoved dogodka Gremo v hribe naletela na naši FB strani, sledila je hitra reakcija in organizacija klubskega vzpona. Hitro pa so reagirali tudi mladi alpski smučarji, ki so ob prihodu olimpijcev mimogrede našli bivšo alpsko smučarko Petro Robnik in smučarskega skakalca Jurija Tepeša. »Super poletni dan!« so bili enotni mladi alpski smučarji in smučarke.

Pa ne samo mladi smučarji in smučarke. Tudi ostali pohodniki s katerimi smo poklepetali so užili lep dan v naravi …

»Počitnice preživljamo v Sloveniji. Nastanjeni smo v Cerkljah na Gorenjskem. Raziskujemo predvsem hribe. Za današnji dogodek smo izvedeli na Facebooku, pa smo se zato odpravili na Nanos. Ni nam žal, vzdušje je super. Tudi na Hrvaškem zahajamo v hribe. Vabljeni tudi k nam. Risnjak, Velebit, …«

družina Beko iz hrvaške Koprivnice

Nanos4

»Bili smo na prav vseh letošnjih dogodkih. In tudi na preostalih se najverjetneje srečamo. Z Romanom sva del te čudovite akcije že drugo sezono, letos sta se nama pridružila še Branka in Drago. Tudi sicer smo veliko v hribih. Predvsem Roman, sicer odličen smučarski tekač, ki letos lovi prav poseben rekord. Decembra bo dopolnil 60 let in dotlej namerava obiskati 60 koč.«

Aleksandra iz Črnega vrha nad Idrijo z ekipo (Roman, Drago, Branka)

nanos5

»Sva redna obiskovalca Nanosa. V vseh letnih časih, vzponov ne štejeva, ogromno jih je. Že lani sva ujela dogodek Gremo v hribe. Tudi naslednje leto ga bova. Pridete?«

Martina in Mišo z Obale

nanos6

»Dogodkov Gremo v hribe ne izpustimo. No, na Peco nas ne bo, se pa znova vidimo na našem domačem Šmohorju, pa nato na velikem finalu v Planici. Vsekakor bomo v naših knjižicah zbrali dovolj žigov, nagrade nam ne uidejo …«

Dejan, Matej in Sandi iz Laškega

nanos7

Kje boste v soboto? Mi gremo na Koroško, na Peco! Se vidimo? Obeta se nam lep dan na Koroškem, mahali pa bomo tudi na Gorenjsko. V Mojstrani bomo namreč poskrbeli za 0,0 %  osvežitev tekačev in navijačev na gorskem teku v osrčju Julijskih Alp.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.