Gremo v hribe
Menu
Lasko 00

Nepozabno druženje ambasadorjev Gremo v hribe 2023

24 januar • Dogodki

Ambasadorji Gremo v hribe 2023 v Laškem

Pivovarna Laško je skupaj s partnerji Aktualom, Veseljakom in Planinsko zvezo Slovenije v domači prestolnici napitka iz zelenega zlata gostila ambasadorje gibanja Laško Gremo v hribe 2023 in jim premierno predstavila, kaj vse jih čaka v novi, še bolj razburljivi 15. sezoni.

Najzvestejše udeležence, odlikovane s častnim nazivom ambasadorji, ki so na lanskem zaključnem dogodku v Planici poleg diplom prejeli posebne pohodniške palice in imeli možnost ogleda uvodne tekme SP v košarki s strehe tamkajšnjega nordijskega centra, je po pijači dobrodošlice najprej ogrela bobnarska skupina Laške pihalne godbe, nato pa so jih z odra pozdravili in nagovorili predstavnik znamke Laško Urban Kramberger in člani številčnih zasedb Aktuala in Veseljaka.

Legendarni povezovalec hribovskih dogodkov Gregor Janežič je zbranim razkril še novo moč v letošnji sezoni, Leo Mederal Gams, večini udeležencev že znano iz hribolazniških oddaj Potep z Leo na Aktual TV, TV Veseljak Golica in na njenem YouTube kanalu.

Petnajsta sezona tega vseslovenskega gibanja, ki poleg šestih nepozabnih zabav v hribih vselej prinaša tudi trajnostna sporočila, s katerimi si prizadeva k ozaveščanju in spreminjanju navad družbe k zdravemu načinu življenja in ohranjanju čistega okolja. Ambasadorji so tako kot prvi izvedeli za nov trajnostni projekt Pivovarne Laško in njenih partnerjev Bivak za bele vrhove, ki bo širši javnosti podrobneje predstavljen v naslednjih mesecih in bo stalni spremljevalec vseh letošnjih hribovskih dogodkov. Za predstavitev datumov, lokacij in nastopajočih v letošnji sezoni pa všečkajte in v naslednjih dneh spremljajte Facebook in Instagram profila Gremo v hribe ali spletno stran https://gremovhribe.si.

S svojim prvencem Moj Bine, ki je v le dveh mesecih od objave na spletu zbral že več kot 400 tisoč ogledov, pa se je občinstvu v Laškem predstavila še mlada harmonikarica, Veseljakinja Tjaša Božič.

»Glavno jed« sta zbranim postregla izjemna komika Perica Jerković in Aleš Novak v obliki debelo uro in pol dolge komedije Slovenec in pol. Avtorska predstava, ki je pravi hribolazec ne sme zamuditi, se na humoren način dotika izzivov gorništva in slovenske narodne zavesti ter je polna simbolov Pivovarne Laško, kot sta epski Zlatorog in gams, in ki so jo z režiserjem Urošem Kuzmanom pred petimi leti pripravili, kot da bi jo pisali prav posebej za gibanje Laško Gremo v hribe, je do solz in bolečih trebušnih prepon nasmejala navdušeno občinstvo, ki je ustvarjalcem ob koncu namenilo poldrugo minuto dolg aplavz.

Za češnjico na torti je poskrbel domačin Dejan Dogaja in ob klavirski spremljavi zbrane v dvorani dvignil na noge v romantičen, skupinski prižig lučk.

Prezadovoljni ambasadorji so nepozabno druženje sklenili ob okusnih dobrotah in hladnem hmeljnem napitku domačega pivovarja. Široki nasmehi na obrazih in iskreni stiski rok ob slovesu pa so jasno in glasno sporočali: lepo je biti del skupnosti Laško Gremo v hribe in splača se biti njen ambasador!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.