Gremo v hribe
Menu
GVH NANOS 2024 383

Po nepozabnem Nanosu smo na polovici 15. sezone Laško Gremo v hribe

27 junij • Dogodki

Bilo je kot v pravljici. Vzhodni veter je razpihal puščavski pesek in odstrl sinje modro nebo, toplo jutranje sonce pa je na prvo poletno soboto božalo številne korajžne hribolazce, ki so bili z vsakim vdihom svežega gorskega zraka in premaganim višinskim metrom bližje istemu skupnemu cilju.

Slikovita kraška planota Nanos z neprecenljivimi razgledi je bila tudi letos destinacija tretjega dogodka vseslovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe, prizorišče pred povsem obnovljeno Vojkovo kočo pa je bilo priča novemu in še večjemu prazniku zdrave zabave, na kateri legendarna znamka Laško v slovenskih hribih že 15. leto odgovorno združuje pohodništvo, glasbo in šport. Poletno jutranje sonce je nežno božalo korajžne hribolazce na poti do vrha in kljub vzponu nad 1000 metrov so pohodniki na vrhu prekipevali od energije. 

Po uvodnem pozdravu ambasadorke tega gibanja Lee Mederal Gams in čudoviti interpretaciji slovenske himne izpod glasilk prikupne voditeljice Veseljakovega Židanega popoldneva Nike Svetlin, vnukinje legendarnega harmonikarja in skladatelja Franca Flereta, je Poštar Lojz na oder zbobnal še številno zasedbo radijskih in televizijskih kolegov z Aktuala in Veseljaka ter navzoče povabil k skupnemu prepevanju slovenske ljudske V dolini tihi.   

Že dobro ogreta grla je k spremljavi narodnozabavnih napevov nato povabil ansambel Viharnik, po odprtju soda laškega pivovarja, ki ga je s spretnim udarcem macole opravil soimenjak voditelja Aktualove Galame, oskrbnik novo odprtega Vojkovega doma Dean Žigon, pa je zbrane v še hitrejši korak spodbudila prava energijska bombica z bližnjega Cola Tjaša Božič, ki je poživila z uspešnico Moj Bine in prešerne pohodnike kot prva popeljala v hribovski vlakec. 

Še preden je navdušila in pohodniški Laško Ekspres po nanoškem drugem tiru zapeljala še nepremagljiva vsestranska misica, igralka in pevka Rebeka Dremelj, pa je legendarni voditelj Gremo v hribe dogodkov Gregor Janežič na oder povabil z letošnjo zimo upokojenega legendarnega komentatorja Andreja Stareta. Po pogovoru z iskrivim zdravnikom so priložnost za spominsko fotografiranje s prejemnikom tretjega priznanja Laško Legenda, dobili še nanj čakajoči hribolazci, nanoškemu občinstvu pa so se na odru predstavili še mladinski pogon ženske slovenske rokometne reprezentance in predstavniki Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, na čelu z novo okrepitvijo, prvim strelcem državnega prvenstva Andražem Makucem.  

Nepremagljiva Rebeka Dremelj je navdušila s svojo nalezljivo energijo in si je z veseljem vzela čas za druženje in fotografiranje z oboževalci. Seveda tudi tokrat niso izostali poskočni ritmi Aktualove Galame in Petkove pumpe, atraktivne animacijske igre z zbiranjem pločevink za projekt Laško Bivak za bele vrhove ter podelitvijo para unikatnih Alpininih gojzarjev Laško Gremo v hribe, kot tudi ne testiranje naprednih Elanovih električnih koles serije Mantis.Za piko na i in popolno energijsko eksplozijo pa je za konec poskrbel neutrudni Vili Resnik s svojo v dneh evropskega nogometnega prvenstva še posebej aktualno zimzeleno uspešnico Na fuzbal me pust, ki jo je do vrelišča razgreto občinstvo pospremilo še s skandiranjem slovenski izbrani vrsti in ji nekaj te nore atomske energije s 1240 metrov nad morjem z rahlim poletnim vetrom poslalo v daljno Nemčijo. In čeprav gora res ni nora, bi navzoči enoglasno pritrdili, da je sobotna zabava zagotovo bila!   

Prav posebno zahvalo pa si zaslužijo obiskovalci tega nepozabnega dogodka na Nanosu, saj je bilo prireditveno prizorišče še bolj polno kot lani, veliko parkirišče pod Vojkovo kočo pa z izjemo dostavnih vozil skorajda prazno, kar pomeni, da so praktično vsi obiskovalci na dogodek prišli iz doline in si brezplačni dogodek ter pijačo dobrodošlice iz brezalkoholnega programa Laško 0,0% prislužili z lastnim potom ob premagovanju višinskih metrov. Vse čestitke!

Več kot odličen obet pred selitvijo pohodniške karavane v zibelko piva in cvetja, ko se 13. julija v Laškem že tradicionalno povzpnemo na Šmohor, kjer nas od 9:30 dalje čaka nova, nora hribovska zabava.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.