Gremo v hribe
Menu
osvojeno srce

Osvojeno srce

23 junij • Dogodki

Vsak dan ima svojo zmago. Včasih osvojeno z lahkoto, drugič se zdi, da je svet neizprosen in vsak korak je naporen.

Vsak dan ima svojo zmago. Včasih osvojeno z lahkoto, drugič se zdi, da je svet neizprosen in vsak korak je naporen. Če po tej poti življenja stopamo sami, je včasih enostavno in osvobajajoče, saj se nam zdi, da smo odgovorni le zase, le lastne zmage so pomembne. A že bežen pogled naokoli, izza plašnic, kratek postanek in iskren vpogled v lastno bit, porodijo povsem drugačne občutke. Tiste, ki jih narekuje ritem srca. Njemu je mar. Ne le zase. Saj čuti in si želi bližine. Ker vrednosti življenja ne določa to, kar storimo zase, temveč to, kar storimo za druge, za nam drage in navsezadnje za vse, ki skupaj dihamo ta zrak. Stopimo skupaj v sezono 2020!

Enajsto leto teče, ko skupaj z Zlatorogom, vladarjem naših gora, osvajamo vrhove. Prelestnega slovenskega sredogorja in zadnja leta tudi visokogorja. Deset let vas spodbujamo k zdravemu načinu življenja, k druženju s podobno mislečimi in temu, da skupaj delamo dobro. Za zdravje in dober namen. Projekt, ki nas je zaznamoval in danes priča o tem, da nam je mar. Um lahko prepričamo, srca pa smo morali osvojiti. Koliko dvomov, podarjenih dni, raziskovanj in prepričevanj je bilo potrebnih, da smo dokazali, da so naši nameni pristni. Da si ne želimo kratkih zgodb, ki sežejo daleč. Ker želeli smo si dolgoročnih, ki sežejo globoko. In vsaj malo, čisto malo, spreminjajo svet.

Po desetih letih, ko smo v imenu planincev in obiskovalcev naših dogodkov izbranim deležnikom (planinska društva, projekt Botrstvo s Teškyjem, Gorska reševalna zveza Slovenije in Planinska zveza Slovenije) podarili skoraj 150.000 eurov za njihovo delovanje in projekte, ki prispevajo k širšemu družbenemu dobremu, ko smo ob snidenju z vami videli iskre v očeh in nasmeh na obrazu, ko ste kljub dežju zakorakali v hrib, ko ste svoje najmlajše spodbudili, da osvojijo svoj »Everest« … takrat je igralo naše srce. Naša skupnost je rasla, vezi so se tkale in vedno več vas je bilo, ki ste hribe in naš projekt vzeli za svojega. Za nas je to zmaga …

… ker trdno verjamemo, da smo le skupaj lahko močnejši. Verjamemo, da bolj ko se krepimo, močnejši postajajo tudi tisti, ki nas obkrožajo. Na tej točki pa izzivi, s katerimi smo se soočali, s prijatelji postanejo lažje rešljivi.

Kot posamezniki smo neuporabni. Skupaj smo izjemni.

Zato bomo v prihajajoči letni planinski sezoni že enajsto leto stremeli k temu, da bomo z majhnimi spodbudami in spremembami naših in vaši ustaljenih življenj in prepričanj, zanetili še kakšno iskro. Takšno, ki bo razplamtela ogenj v nas, ki bo motivirala in gnala, da smo z vsakim korakom lahko še boljši. Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. To nas žene. Bodimo človek človeku. To nas motivira. Več o tem, za koga in s kom bomo v letošnjem letu spreminjali naše male svetove, vam bomo zaupali v kratkem. Kdaj in kje se bomo družili, pa prepuščamo usodi, ki je trenutno v rokah "koronavirusa". 

A eno ostaja gotovo: planinarili bomo. Delali dobro. Spreminjali sebe, da se spremenil bo svet!

Smele cilje imamo, a izpolnjenost se nikoli ne rodi le iz sanjarjenj. Sprememba ene stvari sproži veliko spremembo drugega. Zamah metuljevih kril. Žvižg Zlatoroga. Utrip osvojenega srca.

Zato nas spremljajte še naprej! Kmalu z vami delimo podrobnosti sezone #gremovhribe 2020!
 

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.