Gremo v hribe
Menu

Odštevamo do začetka naše zadnje letošnje avanture

16 september, 2021 • Dogodki

Še dva dneva nas ločita od zaključnega dejanja naše dvanajste sezone. In še tretjič letos se vračamo na Gorenjsko. Po dveh uspešnih druženjih v bohinjski občini se naša zelena karavana seli v občino Kranjska Gora. Tokrat je ne bomo mahnili na enega izmed prelepih vrhov, pač pa nas bo pot do cilja v Nordijskem centru Planica vodila po »Gremo v hribe trailu«! Skorajda skozi celotno občino, ki leži ob vznožju Julijskih Alp in Karavank, v ožjem območju Triglavskega narodnega parka.

Preberite več

Doživite planinsko izkušnjo v prvem igrificiranem muzeju na svetu

14 september, 2021 • Dogodki

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe zaključujemo to soboto, 18. septembra, na Gorenjskem. Natančneje, v Nordijskem centru Planica. Tja se bomo odpravili iz treh izhodiščnih točk. Prva bo v Mojstrani, ob Slovenskem planinskem muzeju. Na ta dan bo prvi igrificirani muzej na svetu seveda odprt. Samo za nas, izjemoma že ob 7. uri zjutraj! Pa vse do 17. ure. Dobro uro potrebujete za ogled. Samo na ta dan boste pohodniki, ki se odpravljate na našo zaključno veselico v Planico, v muzeju deležni 20 % popusta.

Preberite več

Finale pred finalom na Šmohorju

4 september, 2021 • Dogodki

7/8. Predzadnji dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2021 je za nami. Zelo uspešno. Klasična štajerska veselica nad Laškim si zasluži oceno (odl) 10. Bravo oskrbnica Breda in druščina! Za odlično pripravljeno kuliso pred Planinskim domom na Šmohorju. Pa izvrstni bograč in gobovo juho. Pod taktirko Vrlih muzikantov in Florijanov, navijaške skupine Rokometnega kluba Pivovarne Laško, smo užili čudovit sončen dan. Številni pohodniki iz vseh vetrov pa tudi cestni kolesarji, ki so se pomerili na že petnajstem kolesarskem vzponu izpred laške športne dvorane Tri Lilije.

Preberite več

Še nimaš GREMO V HRIBE majice?

2 september, 2021 • Dogodki

Junij, julij, avgust. Trije meseci, šest dogodkov, prek tisoč vpisov v našo Knjigo zaveze za zdravo življenje in odgovorno obnašanje v hribih ter ravno toliko razdeljenih legendarnih večnamenskih rutic Laško. Najbolj spretne pohodnike in pohodnice, ki so sodelovali v naših družabnih nagradnih igrah, smo opremili tudi s kompleti prve pomoči, pa sončnimi očali in najbolj priljubljenim artiklom – majico »Gremo v hribe«!

Preberite več

S Florijani na Šmohor!

1 september, 2021 • Dogodki

Lani smo na Šmohorju nad Laškim v družbi legend našega gibanja in številnih vrhunskih športnikov iz Zlatorogove družine uspešno zaključili našo enajsto sezono, tokrat pa na Štajerskem »odpiramo« zaključni mesec dvanajste sezone. Planinski dom na Šmohorju bo v soboto, 4. septembra, med 9. in 13. uro gostil naš predzadnji dogodek letošnje sezone. Obeta se nam še en hud »event«. Mi gremo na vrh v družbi legendarnih navijačev RK Celje Pivovarna Laško. Florijani, se vidimo v soboto zjutraj v Laškem!

Preberite več

Pridi z nami iz Mojstrane v Planico na zaključno veselico!

27 avgust, 2021 • Dogodki

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe smo otvorili 12. junija na Štajerskem, zaključujemo pa jo 18. septembra na Gorenjskem. Kje? V Planici, kjer se bomo med 10. in 15. uro družili s številnimi vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine. Pa plesali bomo! Zabaval nas bo ansambel Gregorja Kobala. Povzpeli se bomo na velikanko, igrali curling in disco golf, pa še bi lahko naštevali. Skratka, pestro bo. Vsega zaenkrat seveda ne bomo razkrili, pripravili smo vam kar nekaj presenečenj. Se vidimo?

Preberite več

Zbudil se je kralj!

24 avgust, 2021 • Dogodki

Kralj Matjaž. Se je torej njegova brada res (že) devetkrat ovila okoli mize, kjer je sladko spal s svojimi vojaki? Ne. V soboto je bilo ob Domu na Peci tako živahno in veselo, pa je zato pokukal iz bližnje votline. V družbi izbranih vojščakov je užival na petem letošnjem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa in bil nato še častni gost slavnostne prireditve ob 95. obletnici ustanovitve Planinskega društva Mežica ter uradni otvoritvi prenovljenega doma.

Preberite več

Rekreativni tekači, mladi smučarji, družina iz sosednje Hrvaške …

19 avgust, 2021 • Dogodki

Vrhunski športniki so bolj ali manj stalnica naših dogodkov. Tu pa tam pa se nam pridružijo tudi, napovedano ali nenapovedano, organizirane skupine rekreativcev. Letos so bili na Nanosu z nami že drugič zapored člani in članice Športnega društva Tekači Vipavske doline. Uživali so! Tako kot ostali pohodniki iz različnih delov Slovenije in tudi sosednje Hrvaške s katerimi smo klepetali ob Vojkovi koči.

Preberite več

Olimpijski pozdrav z Nanosa

12 avgust, 2021 • Dogodki

Lansko sezono našega pohodniškega projekta smo mesec avgust na primorskem Nanosu zaključili, letošnjega pa smo na »strehi Primorske« odprli. Zelo uspešno! V družbi izbranih olimpijcev smo preživeli čudovito prvo avgustovsko soboto in hkrati predzadnji dan za slovensko ekipo izredno uspešnih 32. olimpijskih iger, na katerih so naši športniki osvojili pet kolajn, od tega kar tri zlate.

Preberite več

Ujeli smo Jakova Faka

6 avgust, 2021 • Dogodki

Na četrtem dogodku letošnje Zlatorogove transverzale ponosa, na pokljuški planoti, so bili naši osrednji gostje člani in članice slovenske biatlonske reprezentance. Na poti od Rudnega polja proti Uskovnici in nato ob sami koči so pohodniki za rokav največkrat pocukali Jakova Faka.

Preberite več

Julij smo zaključili na Pokljuki, avgust začenjamo na Nanosu

31 julij, 2021 • Dogodki

Zaključek meseca julija je na sončni strani Alp zaznamoval sanjski olimpijski povratek ZlatoRogliča, mi pa smo odkljukali že četrtega od skupaj osmih dogodkov letošnje Zlatorogove transverzale ponosa. Predzadnjo soboto prvega počitniškega meseca smo se še drugič zbrali na Gorenjskem, prvo avgustovsko pa se selimo na »streho Primorske«, na Nanos. Boste z nami?

Preberite več

Kam po večno mladost?

12 julij, 2021 • Dogodki

V osrčje Gorjancev. Na gozdno pobočje Trdinovega vrha. Tam leži izvir Gospodična, ki po pripovedovanju domačinov prinaša večno mladost. Nekje na pol poti iz Gabrja na Trdinov smo ga našli. Par korakov stran, nad izvirom, pa tudi kočo, ki je gostila tretji dogodek letošnje sezone Zlatorogove transverzale ponosa.

Preberite več

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.