Gremo v hribe
Menu
thumbnail image

SEZONA 2020: Kako lahko z obiskom slovenskih vrhov pomagaš sebi in drugim

18 julij • Dogodki

Enajsto leto teče, ko skupaj z Zlatorogom, vladarjem naših gora, osvajamo slovenske vrhove. Letos nekoliko drugače, a kljub vsemu nadaljujemo s tradicijo in kličemo: »Za zdravo življenje in dober namen!«

V hribe za boljši danes in jutri | V hribe za boljši svet

Vsako soboto med 11. julijem in 26. septembrom boste na izbranih lokacijah lahko srečali člane Zlatorogove ekipe, se okrepčali z brezplačnim brezalkoholnim pivom Laško Zlatorog 0,0 %, spoznali s športniki iz vrst rokometašev, nogometašev, smučarjev, skakalcev, deskarjem na snegu, košarkaši in biatlonci, ter se vpisali v Knjigo zaveze za strpno in solidarno družbo.

Pestro, barvito, igrivo in srčno ter vedno tudi poučno in vzgojno. Za odrasle in otroke. Na sledečih lokacijah, vsako soboto med 11. julijem in 26. septembrom:Nekoliko drugače kot ste bili vajeni do sedaj, a svet se spreminja in mi z njim.

Ker vedno stremimo k temu, da ustvarjamo boljšo družbo, bomo tudi v tem letu veseli vsakega vašega podpisa v Knjigo zaveze za strpno in solidarno družbo, saj boste s tem tudi vi prispevali k prizadevanjem za dober namen in zdravo življenje, kar je moto vseh naših aktivnosti. V ta namen, bo Pivovarna Laško društvu za nenasilno komunikacijo (DNK) in SOS telefonu donirala sredstva v višini 10.000 EUR.

Pa ne samo to. Letošnja realnost je žal takšna, da so bile tudi planinske koče več mesecev zaprte, zato se danes soočajo z znatnim izpadom prihodkov. Iz teh razlogov smo skupaj s Planinsko zvezo Slovenije oblikovali trajnostni spominski 0.5 L kozarec za večkratno uporabo, ki ga bomo kot donacijo podarili 45 planinskim kočam. Vsi kozarci, ki so opremljeni z napisom posamezne koče, bodo v zameno za prostovoljni prispevek na voljo vsem obiskovalcem planinskih postojank.
In ne skrbite: vseh 108.000 kozarcev je narejenih iz reciklirane plastike, ki je namenjena dolgotrajni in večkratni uporabi, in s tem prispeva k večji skrbi za trajnejše okolje.

Na izbranih osmih lokacijah se boste lahko srečali in spoznali z nogometaši NK Maribor, rokometaši RK Celje Zlatorog, košarkarji KK Zlatorog, člani slovenske nordijske reprezentance: skakalkami, skakalci in biatlonci, izbranimi predstavniki Košarkarske zveze Slovenije in Rokometne zveze Slovenije, deskarjem na snegu Rokom Margučem. Šepeta se tudi, da bo tokrat kar peš, hribe obiskal tudi Ciril Komotar. Pa še kdo več! Prav tako se boste lahko udeležili delavnic, ki jih bodo pripravljali člani SOS in DNK društev.

Se sliši pestro? Saj tudi bo. Zato ne pozabi: zdrav duh v zdravem telesu … je sreča! Vsaj eno soboto med 11. julijem in 26. septembrom se pridruži Zlatorogovemu gibanju #gremovhribe. Radost in veselje sta zagotovljena.

Za vse informacije spremljajo našo spletno stran ter družbene kanale omenjenih planinskih koč, športnih klubov in društev. Se vidimo!

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.